Odder Lokalhistoriske Arkiv

I det gamle møllerstuehus finder du det lokalhistoriske arkiv. Arkivets store samlinger står til rådighed for publikum og her er læsesal, lokalhistorisk bibliotek, pc-arbejdsstationer og frivillige og ansatte, der kan hjælpe dig

Lukket torsdag den 31. oktober 2019.

 

Et væsentligt formål med arkivet er at stille materialerne og samlingen til rådighed for det lokalhistorisk interesserede publikum og forskere. Samlingerne kan blandt andet bruges til slægtsforskning eller til at finde viden om bestemte ejendomme, landsbyer eller virksomheders historie.

Bibliotek

Vores bibliotek rummer stort set alt hvad der er publiceret om Odderegnens historie gennem tiderne. Ligeledes findes en komplet samling af lokale aviser, der går helt tilbage til 1887.

I arkivets åbningstid vil man kunne få hjælp til sin søgning, og på forespørgsel hjælper museets medarbejdere og frivillige med at finde originale arkivalier frem, så de kan læses på arkivet. 

Det kan du finde på arkivet

Her findes blandt andet: protokoller fra forretninger, håndværkere og virksomheder i byen, materialer fra egnens mange foreninger, dokumenter som fx skøder, skifter, aftægtskontrakter, breve, skudsmålsbøger og erindringer samt matrikelkort og målebordsblade m.m.

Det er også værd at bemærke at arkivet råder over en meget stor fotografisamling.  Her er gamle og nyere fotografier fra by og land, af personer og begivenheder, fra håndværk og handel, fra gårde og godser m.m.

På læsesalen findes en komplet samling af lokale aviser samt en stor avisudklipssamling og endelig har vi en række film og lydbånd.

Du kan kontakte arkivet direkte på telefonnummer: 23 62 53 09 eller på mail odderarkiv@moesgaardmuseum.dk 

Arkivet har åbent torsdag eftermiddage kl. 14-17.
Der er lukket i juli måned.

 

Slægtshistorisk Café på Odder Lokalhistoriske Arkiv

Som noget nyt vil Slægtshistorisk Forening for Odderegnen i 2019 lave en Slægtshistorisk Café på Odder Lokalhistoriske Arkiv den sidste torsdag i hver måned i arkivets åbningstid kl. 14-17. Her vil medlemmer fra Slægtshistorisk Forening være tilstede og vejlede i slægtsforskning om kilder og metoder til at lave sit eget anetræ og finde sin families historie. Alle er velkomne til at komme og få en snak og en kop kaffe.