Bodil Nielsen: hjertegræs rødlig, mørk blå, grøn perlemorsspejl

11. juni til 23. oktober

Ny særudstilling

Det er med stor glæde at Odder Museum nu kan præsentere Bodil Nielsens udstilling:

hjertegræs

rødlig, mørk blå, grøn

perlemorsspejl

Lys og farver

Bodil Nielsen har gennem sit mangeårige kunstneriske virke vedholdende udforsket lyset og farvernes virkning i den visuelle kunst. I hendes maleri findes det egentlige motiv i selve processen at se. Man kan næsten sige, at det er hendes mission at åbne oplevelsen af farver for sit publikum. Det er i hvert fald noget, hun meget gerne vil give videre - også uden for kunstrummet. 

Første store soloudstilling på hjemegnen

Bodil Nielsen er bosat i København, men Odder er hendes hjemegn, og hun er vokset op på en gård med jorde ned til Norsminde Fjord. Lyset og landskaberne herfra ligger på et erindringsmæssigt plan dybt forankret hos Bodil Nielsen, men hun trækker på inspiration fra mange forskellige kilder og indtryk: På det seneste blandt andet fra museets bemalede bondemøbler og almuens marmoreringsteknikker.

I udstillingen vil man kunne opleve en række af Bodil Nielsens malerier skabt i de seneste år sammen med helt nye malerier, som er skabt til netop denne udstilling. Som det er karakteristisk for Bodil Nielsen, forholder hun sig meget aktivt til forholdet mellem værkerne og selve udstillingsrummet og går i det hele taget i dialog med udstillingsstedet. 

Det bliver første gang, at Bodil Nielsen har en stor separatudstilling på sin hjemegn. Dermed bliver det også en enestående mulighed for hjemmepublikummet, der nu får chancen for at møde hendes værker. Om netop det at skulle udstille på sin hjemegn siger Bodil Nielsen:

”At jeg nu skal udstille på Odderegnen, får mig til at reflektere over, hvad der på et dybere plan har været med til at forme den måde, jeg ser på verden og dermed også er med til fortsat at forme den måde, jeg arbejder kunstnerisk på.”

Ti workshops og artist talks 

Der vil hen over udstillingsperioden bliver afholdt ti workshops eller farve-labs for børn, unge og voksne. Her vil deltagerne med bl.a. brug af farveark, saks og lim blive introduceret til iagttagelsen af farvevirkninger. Det er skærpelsen af og åbningen imod farvevirkninger, som er det centrale, og alle er velkomne, uanset forudsætninger, og gerne voksne sammen med børn og unge.

Der vil også blive rig lejlighed til at møde Bodil Nielsen til artist talks og dialog med de besøgende.

Her kan du se det fulde aktivitets-program, som også annonceres særskilt under aktiviteter på Odder Museum

 

Om Bodil Nielsen

Bodil Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1986-1993) og ved Jan van Eyck Akademie, Maastricht.

Bodil Nielsen er tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse og hædret med Eckersberg Medaillen i 2013. Hun har lavet talrige offentlige udsmykninger og udstillinger, og hendes værker er at finde i samlinger fra bl.a. Statens Museum for Kunst og Statens Kunstfond. Bodil Nielsen er desuden ambassadør for Odder Kommune.

Udstillingen støttes af

Udstillingsprojektet støttes af Statens Kunstfond, Grosserer L.F. Foghts Fond og Odder Kulturforening og Odder Kommunes kulturudviklingsmidler og bliver til i samarbejde med Odder Kunst – forening & samling.

 

Rigtigt hjerteligt velkommen!