Naturvejledning ved Odder Museum

Landskabet omkring Odder er fuld af kulturarv og historier om livet i ældre tider. Det synes vi, publikum skal opleve "on location," og derfor har museet i en årrække været vært for en populær naturvejlederordning.

 

Naturvejlederen arbejder tæt sammen med det faglige personale på museet, og naturvejlederen er ofte museets forlængede arm ude i landskabet. Vores fælles mål er at give publikum spændende friluftsoplevelser med historien som omdrejningspunkt - derude hvor begivenhederne fandt sted. 

Naturvejledningen på Odder Museum tilbyder løbende en række forskellige offentlige ture og arrangementer, som vil fremgå af vores kalender her på sitet.

Vores naturvejleder laver også mange arrangementer for skoler og børnehaver, og endelig er det muligt at bestille arrangementer, der er tilpasset lige netop jeres formål.

Som eksempler på aktiviteterne kan nævnes: Historisk kajaksejlads på Horsens og Norsminde Fjorde; markedsdag for friluftsfolk; kulturhistoriske ture for handicapgrupper; vandreture som fx den traditionsrige Gyllingnæstur 3. juledag; ture til Vorsø samt skiftende landsbyvandringer i hele kommunen.

Naturvejlederens tilbud og priser

Naturvejlederen tilbyder en række ydelser til skoler, børnehaver, private og grupper.
Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til Odder Museums naturvejleder, hvis du planlægger et arrangement, kursus eller undervisningsforløb.

Museets naturvejleder, Ole Sørensen, er uddannet lærer og arbejder bl.a. med grønne læringsrum og undervisningsforløb i relation til skolernes naturfag og historie. Han arbejder også med kurser/efteruddannelse for lærer og pædagoger og med personalearrangementer og særarrangementer, hvor lokalområdet og dets historie sættes i spil på en sjov og interessant måde.

Kontakt naturvejleder Ole Sørensen på email: os@moesgaardmuseum.dk eller telefon 23 44 70 39.

Priser for naturvejledningen.

• Offentlige ture jf. program og annoncering
• Skoler og børnehaver i Odder Kommune: 375 kr. pr. time
• Skoler og børnehaver udenfor Odder Kommune: 600 kr. pr. time.
• Foreninger, personalegrupper m.m.: 750 kr. pr. time
• Kurser og guide: 1000 kr. pr. time
• Foredrag: 1½ time: 2500 kr.