Vikingerne kommer

Vikingerne kommer

Vikingerne kommer på Odder Museum

Torsdag d. 2.8. kl. 13-15.

Sidste år huserede vikingen Røde Orm på Moesgaard Museum med drabelige sværdkampe
for dels at vinde ære og for at vinde kongedatterens Ylvas hjerte - og næsten 100.000 besøgende fik glæde af friluftsteaterforestillingen!
Interessen for vikingetiden og vikingernes liv er stor, så derfor har Odder Museum tidligere i sommer inviteret til vikingedag på museet. Det har været tre hyggelige eftermiddage i Vikingernes tegn for børn, børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn på ferie.

Men denne fjerde og sidste vikingedag på Odder Museum i sommerferien adskiller sig fra de tre øvrige. Vi får nemlig besøg af vikingerne Dorthe, Karsten og Ann Sofie og de kommer med en masse spændende aktiviteter, som børnene skal prøve.

Bueskydning, fladbrød og slynge

Et af vikingernes vigtige våben var buen. Den var lavet af taks eller elmetræ, som begge gav en stor spændeevne. Vi skal denne eftermiddag prøve at skyde med børne-buer på en sikker bane, og se på de fantastiske langbuer og pile, som vikingerne brugte til kamp og jagt!
Vi skal også prøve at lave fladbrød – der skal males mel, æltes dej og rulles ud til fladbrød. Hvis bålforbuddet er ophævet så bager vi brødene, men ellers får børnene dem med hjem til efterfølgende bagning derhjemme i køkkenet.
Vikingerne var meget forfængelige, så både piger og drenge, kvinder og mænd pyntede sig med smykker og bånd af forskellige slags. Ved brug af en genial viking-slynge skal vi parvis fremstille et pyntebånd, en hyggelig aktivitet, som kræver samarbejde.

Vikinger

De vikinger vi får besøg af vil selvfølgelig også fortælle om hvad vikingerne var for nogen, og om hvordan det var at leve, som viking for 1000 år side. Så glæd jer til spændende fortællinger om vikingerne!
De ting I laver, må I naturligvis tage med hjem. Velkommen til nogle dejlige timer med fordybelse, samvær og aktivitet.

Praktisk

Sted: Odder Museum, Møllevej 3 – 5, Odder, www.oddermuseum.dk
Pris: 60 kr. pr. barn, voksne gratis.
Alder: Fra 4 år ifølge m. voksne
Formidlere: Dorthe og Karsten Hesseltved og Ann Sofie