Vandretur på Banestien

Vandretur på Banestien torsdag den 14. juli

Vandretur på Banestien fra Hundslund til Odder

Torsdag den 14. juli kl. 10-15

Velkommen til en skøn 15 km lang vandretur på Banestien. Banestien løber med sine 36 km mellem Horsens og Odder. På dagens tur vil vi dog nøjes med at vandre strækningen fra Hundslund til Odder på de 15 km.

Jernbanen blev nedlagt i 1967, men en strækning på 6 km blev heldigvis for en del år siden bevaret som natursti og fremstår med meget smuk og speciel natur. Resten af Banestien, vi skal gå på, er blevet til som en del af et tværkommunalt samarbejde mellem Horsens-, Odder- og Hedensted Kommuner og var klar til brug i 2020.

Turen

Vores rute begynder i Hundslund og følger de første 6 km naturstien til den smukke Bilsbæk Station.  Vi vil på denne del af ruten bl.a. komme forbi en af Danmarks højeste jernbanedæmninger og det smukke trinbræt i Oldrup. Derefter bevæger vi os ad grusveje gennem Morsholt og Ørting moser forbi mange af mosens smukke gamle huse. Stien krydser Horsenslandevejen, hvor ruten fører os ad gode grusveje rundt om det smukke eng- og moselandskab ved Randlev. Endelig går turen på det sidste stykke ind gennem Vejlskoven, før vi er fremme ved målet på Odder Museum.

Bussen

Turen starter på Odder Museum. Her vil vi blive afhentet af en bus, der kører os til startstedet i Hundslund. Undervejs i bussen vil naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum, fortælle om det smukke landskab, vi kører igennem, om jernbanens historie, om moserne, om det idylliske Åkær Gods og andre af de mange dejlige fortællinger, der knytter sig til egnen.

Kort og formidling

Ruten, vi skal gå på, er fint afmærket, men alle tilmeldte vil også få tilsendt et link med digitalt kort over ruten. Når man åbner kortet på sin smart-phone, vil man kunne følge ruten på sin vandring. Hvis man ikke har en smart-phone, kan man få et print af ruten på kort. Vi starter naturligvis fælles ved vandrestart i Hundslund. Tempoet bestemmer I selv, så man er ikke nødt til at følges med naturvejlederen på turen. Han vil gå i et ikke for hurtigt gå-tempo, som de fleste vil kunne følge med i.

Forplejning

Alle får ved start udleveret en god sandwich, en juice og et æble. Ved tilmelding angiver man, hvilken slags sandwich man ønsker. Man bestemmer selv, hvor man vil holde sin frokostpause. Men en anbefaling vil være Oldermandshøjen ved Ørting med udsigt over det smukke dalstrøg med moser og enge. Et sted, vi kommer forbi på turen.

Glæd jer til en dejlig vandretur i et meget smukt landskab.

Tilmelding: Odder Museum: på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk  eller på tlf.: 86 54 01 75 i museets åbningstid, senest tirsdag den 12. juli. Bindende tilmelding.

Mødested: Odder Museum, Møllevej 3-5, 8300 Odder

Pris: 200 kr. inklusiv mad.

Medbring: Kaffe/the, ekstra madpakke til de meget spisende, jakke, evt. kikkert, samt fodtøj til den 15 km lange travetur.

Turleder: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum.