Aktivitetskalender

 

 

Sommeren 2018 på Odder Museum

Aktiviteter

Voksenarrangementer:

Kajak og kulturhistorie på Norsminde Fjord

Tirsdage: 3. juli, 10. juli, 17. juli og 7. august kl. 18-21.00.

Tag på opdagelse i havkajak og se det smukke sommerlandskab fra søsiden. Her findes knapt en plet, hvor mennesket ikke har sat sit spor, så landskabet er fuld af historie.

 

Vorsø – naturens ø

Onsdage: 11. juli, 18. juli, begge kl. 10 -14 og onsdag den 1. august kl. 18-21.30.

På tur til Vorsø i Horsens Fjord – et af Danmarks mest specielle naturfredningsområder. Kun her er naturen helt enerådende, og det er lig med store oplevelser.

 

Byvandring i Odder

Onsdag den 11. juli kl. 19-21.

Tag med på tur gennem Odder Bys historie. Hør hvordan Odder blev Hads Herreds lokalhovedstad, og se hvad det betød for den tidligere landsby, der nu blev en af landets større byer uden købstadsstatus.

 

Den nedlagte jernbane

Onsdag den 18. juli kl. 19 – 21.30

Jernbanen blev nedlagt i 1967. En del af den blev udlagt til natursti. Denne aften vil vi gå det smukke stykke fra Bilsbæk Station til Hundslund Station.

 

Strandvandretur med fortælling ved Norsminde

Onsdag den 25. juli kl. 19.00 – 21.00

På en vandretur fra Norsminde langs kysten rundt om Kysingnæs fortælles om havnen og kroen, om ladepladser, pakhuse og fiskeri og om, da vi opdagede kystens friske luft og sunde havbade.

 

Sondrup Strand. Vandretur med fortælling

Torsdag den 2. august kl. 19 – 21

På en godt 4 km lang travetur i det dejlige område omkring det gamle fiskerleje, Sondrup Strand, vil der blive fortalt om områdets fantastisk spændende historie.

 

Byfest på museet

Fredag den 3. august kl. 18 -21

Museets medarbejdere tænder op i den store grill og inviterer dig og din familie eller venner på picnic i de smukke omgivelser på museet. Medbring selv noget godt til grillen og tilbehør.

 

Tour de Havekultur – på cykel

Onsdag den 8. august, 19-21:30

Denne dag skal vi se en række forskellige haver. De ligger alle sammen inden for Odders bygrænse så det er ikke en lang tur på cykel. Vi starter på museet og slutter i Økologiens Have.

 

 

Børneaktiviteter

 

Bedsteforældrearrangement

Tirsdag den 3. juli og torsdag den 5. juli kl. 13-15.

Hygge-eftermiddag, med alle mulige skøre indfald, hvor det eneste sikre er, at vi slutter dagen af med bålpandekager og saftevand.

 

Viking for en dag

Tirsdage: 10. juli, 17. juli, 24. juli og torsdag den 2. august, alle dage kl. 13-15.

Skal du være vikingepige eller -dreng kræves der det helt rigtige udstyr. Vi hygger os med at lave sværd, vikingesmykker, farve uld og skrive runer på mini- runesten.

 

På min oldemors tid

Torsdage: 12. juli kl. 13-15.

Dine oldeforældre blev født i andelstiden, og der lavede man mange ting selv. Vi skal male mel, lave smør, ost, syltetøj, save brænde og måske høste fra museets køkkenhave. Vi slutter med at smage på vores mad.

 

Flagermus og historier på museet

Torsdag den 19. juli og tirsdag den 31. juli, begge aftner kl. 21 – 23

Vi går på flagermusjagt med detektorer og lommelygter og hører om de forskellige flagermusarter, vi har her ved museet og i Danmark. Ved bålet drikker vi kakao, får pandekager og hører røverhistorier!

 

På jagt i Mølledammen

Torsdage 26. juli og 9. august, kl. 13-15.

Med fiskenet går vi på jagt i mølledammen, som summer af liv. Hvor mange forskellige dyr kan du mon fange. Bålet er tændt, og vi slutter med bålpandekager og saftevand.

 

Kornsæk for en dag

Tirsdag 7. august kl. 13-15.

Vi klatrer i den gamle vand- og dampmølle. Velkommen til en spændende og udfordrende oplevelse for børn i alderen 5 til 12 år. Klatreaktivteten foregår inde i møllen. Så regn ingen hindring.                               

 

Skattejagt på Odder Museum

Tid: I museets åbningstid. 

Med brug af GPS kommer I på en spændende skattejagt rundt i museets udeområde. På jeres tur vil I skulle løse forskellige opgaver for at finde skatten.

 

Særudstilling 2018

Bænken

- Fire fortællinger om Odder

Udstillingen er bygget op over en bænk med fire fortællinger om Odder. Bænken er en sidde-skulptur med indbygget formidling med det tvist, at historierne fortælles inde i dit hoved. Historierne er skrevet af forfatteren Merete Pryds Helle og har rødder i Odders virkelige historie omkring år 1900. Den er der mulighed for at dykke mere ned i via oplæsning af erindringer, avisartikler m.m.