Håb - Et forsvar for fremtiden

Christian Leth på Odder Højskole 17. april kl. 19:30

Er fremtiden så dyster som vi tror?

Hvordan ser fremtiden egentlig ud? Er det virkelig lige så dystert, som medierne fortæller os? Det mener forfatter, debattør og musiker, Kristian Leth, ikke. I sit foredrag tager han udgangspunkt i sin bog ‘Håb - Et forsvar for fremtiden’. Fundamentet for foredraget er skabt af data og interviews med internationale forskere og eksperter, der sagligt kommer med argumenter for, hvorfor frygten for vores fremtid skal manes i jorden. Kristian Leth forklarer, at vi burde være mere optimistiske nu end nogensinde før.

Et forsvar for håb og optimisme

Terror, klima og pandemier pryder aviser, tv og onlinemedier, og selvom vinklerne ofte er forskellige, er det alligevel det samme budskab. Verden går mod sit endeligt eller i det mindste mod katastrofale forandringer. Verdens undergang er noget, vi som mennesker altid har talt om og forudset, men nu, mere end nogensinde før, virker det ekstremt umoderne at have håb og tro på, at det kan være anderledes. Optimisme er naivt. Det er ikke sejt at vise entusiasme, når vi snakker om fremtiden.

Det vil Kristian Leth gøre op med. Han vil sætte spørgsmålstegn bag den indgroede og tiltagende tankegang om, at fremtiden ser mere og mere sort ud. Han vil kaste lys over, hvad det gør ved os at bære rundt på frygten som en konstant tinnitus i livet.

Om foredragsholderen

Christian Leth har et mildt sagt interessant CV. På det står der blandt andet digter, forfatter, musiker, sangskriver, foredragsholder og radiovært. Mange vil kende ham fra hans populære radioprogrammer, aktuelt "Biblen Leth fortalt."

Christian Leth er kendt for at dykke dybt i det stof han fortæller så blændende og levende om: Det gælder uanset om emnet er biblen eller rock musikkens store koryfæer.

Lige nu er Christian Leth aktuel med bogen "Håb - et forsvar for fremtiden."

Det praktiske

Sted: Foredragssalen på Odder Højskole

Tidspunkt: onsdag den 17. april klokken 19.30.

Tilmelding: Odder Museum på mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på telefon 86540175 i museets åbningstid.

Pris: 75 kr.

Betaling: Ved indgangen (mobil pay eller kontant).

Foredraget er arrangeret som en del af et nyt samarbejde mellem Odder Højskole og Odder Museum.