Gule ærter og fortælling

Gule ærter og fortælling. Restaurant Himmel og Hav

Torsdag den 29. november kl. 18 – 21

Gule ærter

Vinteren står lige ”for døren”, hvis vi skal følge kalenderen. Gamle vejrvarsler siger, at hvis man i slutningen af november får nattefrost, vil man få frost i 18 uger!!! Helt så slem en vinter, håber vi nu ikke på denne aften på Himmel og Hav, men vi vil tyvstarte vintertiden med at hygge os med en rigtig vinterret,
gule ærter. Og gule ærter er en meget gammel dansk ret, som man har spist igennem flere tusind år i Danmark. Faktisk er ærter sammen med kål den ældste grøntsag, der har eksisteret i Danmark.

Med fortælling

De gule ærter skal dog ikke stå alene, de garneres med nogle af de mange dejlige fortællinger fra området. Himmel og Hav har fået naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum, til at komme og fortælle nogle af de spændende, overraskende og humoristiske beretninger fra lokalområdet: om sørøveren Jens Rasmussen fra Saksild og hans meget turbulente liv, om stenalderfolket ved Norsminde Fjord og de opsigtsvækkende opdagelser fra den arkæologiske udgravning ved gården Norslund ved fjorden, og I skal heller ikke snydes for at høre om falskmøntneren Rasmus Brygger Nielsen dramatiske liv!
Spisningen starter kl. 18, fortællingen ca. kl. 19.30.
Velkommen til en dejlig aften på Himmel og Hav med gule ærter og fortælling.

• Pris: 135 kr. eksklusiv drikkevarer
• Tilmelding: http://himmeloghav.bio/selskaber-reservationer/