Flagermus på museet

Flagermus på museet

Flagermus og historier på Odder Museum

Torsdag den 19. juli og tirsdag den 31. juli, begge kl. 21-23

En dejlig aften, hvor børn får lov til at være længe oppe!
En aften, hvor vi går på flagermusjagt med flagermus-detektorer og lommelygter. Vi hører om de forskellige flagermusarter, som vi har i Danmark og ved museet.

Flagermus

For at opleve flagermusene skal vi være sent oppe for flagermus er især aften- og nataktive. Her fanger de insekter ved brug af ekkolokalisering. Og det er netop denne ekkolokalisering, som vi kan høre på vores flagermus-detektorer. Hver flagermusart har sin egen frekvens, rytme og styrke, og derfor vil vi på den måde kunne bestemme hvilke flagermusarter, der lever i området ved Mølledammen og de høje træer ved museet.

Overtro

Flagermus er de eneste pattedyr, der har vinger og kan flyve aktivt. Der er andre pattedyr med flyvehud, som kan svære fra træ til træ, men de kan ikke flyve aktivt!
Flagermus er behæftet med et væld af myter og overtro, måske fordi de ser lidt uhyggelige ud, men i virkeligheden er de fleste ganske uskadelige.

Røverhistorier

Efter flagermusjagten slutter vi aftenen af med røverhistorier og boller og kakao. Hvis bål-tænding i bålfade er ophævet, laver vi bålpandekager!
Glæd jer til en spændende aften med flagermus, røverhistorier og kakao!

Praktisk

Tilmelding: Odder Museum i museets åbningstid på 86540175, senest dagen før.
Sted: Odder Museum, Møllevej 3 – 5, Odder
Pris: 50 kr. pr. deltager
Alder: Fra 7 år ifølge m. voksne
Formidler: naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum