December travetur

Sondrup Bakker lørdag den 10. december

December-travetur i Sondrup Bakker – I isens fodspor.

Lørdag den 10. december kl. 13.00 – 15.30

 

Velkommen til en dejlig december-travetur i det skønne bakkelandskab i de fredede Sondrup Bakker.

Sondrup fredningen

Ved Horsens Fjord ligger Sondrup Plantage og Uldrup Bakker skulder ved skulder. Sammen er de en del af den store Sondrup fredning. Her er landskabet i den grad præget af ismassernes bevægelser under den sidste istid for 15.000 år siden. Overraskende for de fleste er det dog, at Horsens Fjord synker! Godt nok ikke meget. Højst en halv millimeter om året, men det kan ses. Blandt andet ligger mange af egnens bopladser fra stenalderen på havets bund. Men sjovt nok hæver landet omkring fjorden sig med det modsatte resultat, så nogle af de gamle kystbopladser ligger langt fra vandet. Få forklaringerne på en frisk vandretur med Odder Museums naturvejleder og museumsformidler, Ole Sørensen, lørdag den 10. december i et af Odder Kommunes smukkeste bakkelandskaber.

Sondrup Plantage

I det hele taget har landskabet ændret sig en del siden sidste istid. Men det er ikke kun de geologiske processer, der har bearbejdet fjorden og landet omkring. Mennesket har også været i gang. På den knap 6 km. lange gåtur vil vi se på, hvordan mennesket har påvirket og ændret landet ved beplantninger, inddæmninger, kystsikring og meget mere.

På turen i den smukke december-skov vil der naturligvis også blive fortalt om naturen og skovens dyr netop nu – om den store hornugle, om sortspætten, om granskovens korsnæb og meget, meget mere.

Glæd jer til en frisk tur i et smukt landskab. Turen er på knap 6 km.

Praktisk

Tilmelding: Odder Museum på mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på 86540175 i museets åbningstid, senest fredag den 9. december.

Mødested: Sondrup Plantage, P-plads ved Vadsmøllevej 10.

Pris: 75 kr. 

Medbring: Kaffe samt fodtøj til en god travetur og evt. kikkert.

Turleder: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum.