Aktivitetskalender

Der er tilmelding til alle vores aktiviteter, med mindre andet er nævnt.

Tilmelding: på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk – der kan også ringes på tlf.nr. 86540175 i åbningstiden. Husk at oplyse tlf.nr., så vi kan få fat i jer ved evt. ændringer eller aflysning.

 

Ged, gåtur og fortælling ved Kysing Strand

Søndag d. 22. januar kl. 11-14

Velkommen til en dejlig gåtur langs Kysing og Saksild Strand. efter den ca 5 km lange gåtur med spændende fortællinger, venter Bjørn fra restaurant Himmel og Hav med en kulinarisk oplevelse - grillet gedekød, rodfrugtmos og varm æblegløgg med mjød.

 

Foredrag: Derfra min verden går

Mandag d. 23. januar kl. 19-21

Tidligere højskoleforstander og valgmenighedspræst Aage Augustinus vil fortælle om sit barndoms Odder og trække tråde ud til vore dages globalisering.

Vinterferie: 

Tinsoldater, prinsesser og lykkesmykker 

Onsdag d. 15. februar kl. 11-13

Kom og lav din helt egen tinsoldat, prinsesse eller hest med rytter støbt i tin. Du kan også lave et flot lykkesmykke af gevir fra krondyr eller rensdyr. velkommen til et par hyggelige timer.

 

Vi laver fuglekasser

Søndag d. 12. marts kl. 13-15

Museets naturvejleder og fuglenørd og frivillige fra museet vil vise, hvordan man nemt kan bygge forskellige typer af fuglekasser. Vi hjælper med at skære brædder ud i de rette mål og viser hvordan kasserne samles.

 

Den Glemte Bunker

Tirsdag d. 14. marts kl. 19-21.30

Kom på besøg i den gamle kommandobunker fra den Kolde Krig. For knap 30 år siden blev den lukket. Nu er den åbent igen og historien er med krigen i Ukraine blevet aktuel igen.

 

Odder Sognekirke. Fortælleaften med kaffe

Onsdag den 29. marts kl. 19-21

Vores gamle sognekirker rummer godt 800 års historie. Denne aften vil man komme på en fortællerejse fra vikingetid til nutid, hvor udgangspunktet for fortællingern er kirkens rum, kirkens inventar og ikke mindst personerne bag.

 

Forårstur - Torrild Nørreskovs hemmeligheder

Søndag den 23. april kl. 13-16

Velkommen til en dejlig forårstur i den smukke Nørreskov ved Torrild. Vi vil på den ca. 5 km lange tur kigge efter naturens forårstegn. turen byder også på spændende kulturhistoriske fortællinger.

 

Vildtparade og bukkejagt

Tirsdag den 16. maj kl. 8-11

Velkommen til en dejlig forårstur i den smukke Nørreskov ved Torrild. Vi vil på den ca. 5 km lange tur kigge efter naturens forårstegn. turen byder også på spændende kulturhistoriske fortællinger.

 

 

Vorsø - naturens ø

Søndag den 28. maj kl. 10-14

Tag med på tur til Vorsø. En ø hvor naturen helt er overladt til sig selv - uanset hvad. Vorsø er kendt for sin koloni af skarver, men siden 2012 har havørnen også ynglet på øen.