Vildtparade

Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 8 – 11.30

Vildtparade med formidling på Odder Museum

Bukkejagt har en speciel plads i hjertet hos de fleste jægere. Tiden op til den 16. maj er derfor ekstra intens. Fra den 16. maj til den 15. juli er der nemlig jagttid på bukke, hvor drømmen om den store seksender kan blive virkelighed. Jagten på sommerbukken er udelukkende riffeljagt eller buejagt. I efteråret er der også mulighed for råvildtjagt. Fra den 1. oktober til den 31. januar er der jagttid på alle rådyr. På denne tid af året må der skydes både med haglgevær, riffel og bue.

Bukkejagten går ind.

Premieren på bukkejagten er en vigtig dag for alle jægere. På denne dag kommer rigtig mange jægere fra hele Odderegnen ind på Odder Museum efter deres morgen-jagt. De heldige kommer med en nedlagte råbuk. Ofte vil der denne morgen komme mellem 50 og 100 jægere ind på museet, dels for at fremvise egen nedlagt råbuk og dels for at anerkende og ære det smukke hjortevildt, som andre har nedlagt. Alle bukke bliver fint lagt frem på gran til parade. Selv om der kan komme helt op mod 100 jægere i løbet af morgenen, så er der typisk kun nedlagt 10 og 15 råbukke. Det er ikke alle beskåret at være heldige på jagten. Men oplevelserne fra denne årets første bukkejagt skal naturligvis deles med andre ligesindede, og snakken går, når jægerne i en lind strøm kommer ind til museet for at snakke, vise byttet frem og for at få en kop velfortjent morgenkaffe og et rundstykke.

Jagthornsblæsere ærer de nedlagte dyr

En anden fast og gammel tradition er, at der blæses i jagthorn for de nedlagte dyr, som ligger til parade. Det sker klokken 10:00 og er altid et festligt skue.

Formidling

Denne stolte tradition med at lægge råbukkene på parade og denne summen af jægerliv vil naturvejleder Ole Sørensen fra Odder Museum sammen med jægerne gerne dele med interesserede gæster og besøgende, herunder skoleklasser eller børnehaver. Jægerne og naturvejlederen vil fortælle om jagten og om rådyret.
Skoler og børnehaver kan tilmelde sig til arrangementet med fortælling kl. 9.00, kl. 9.30, kl. 10.00, kl. 10.30 og kl. 11.00. Selve fortællingen tager ca. 20 min pr. hold. Der kan kun være 1 klasse/børnehavehold på hver fortællerunde. Tilmeldingen foregår efter først til mølle princippet.

Andre interesserede er meget velkommen til at lytte og se med, uden tilmelding.

Praktisk

Sted: Odder Museum, Møllevej 3-5, Odder.
Tilmelding: For skoleklasser og børnehaver: Odder Museum på 86540175, i museets åbningstid og senest søndag.

Pris: gratis.
Formidler: Naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum og Carl Rasmussen, Erik Mildahl Nielsen og andre jægere.