Vildtparade Odder Museum

Tirsdag den 16. maj kl. 8-11.30

Vildtparade med formidling på Odder Museum

Tirsdag den 16. maj kl. 8 – 11.30

Bukkejagt har en speciel plads i hjertet hos de fleste jægere, og tiden op til den 16. maj er derfor ekstra intens. Fra den 16. maj til den 15. juli er der nemlig jagttid på bukke, hvor drømmen om den store seksender kan blive virkelighed. Jagten på sommerbukken er udelukkende riffeljagt eller buejagt.

I efteråret er der også mulighed for råvildtjagt. Fra den 1. oktober til den 31. januar er der jagttid på alle rådyr. På denne tid af året må der skydes både med haglgevær, riffel og bue.

Bukkejagten går ind

Men årets første bukkejagt-dag er en vigtig dag for alle jægere. På denne dag kommer rigtig mange jægere fra hele Odder Kommune ind på Odder Museum efter deres morgen-jagt.  En del af dem kommer med de nedlagte råbukke, hvis de har været heldige! Ofte vil der denne morgen komme mellem 50 og 100 jægere ind på museet, dels for at fremvise egen nedlagt råbuk eller med anerkendelse at ære det smukke hjortevildt, som andre har nedlagt og lagt frem til parade. Selv om der kan komme helt op til 100 jægere i løbet af morgenen, så er der typisk kun nedlagt mellem 10 og 15 råbukke, så det er ikke alle beskåret at være heldige på jagten. Men oplevelserne fra denne årets første bukkejagt skal naturligvis deles med andre ligesindede, og snakken går, når jægerne i en lind strøm kommer ind til museet for at snakke, stolt vise en nedlagt råbuk frem og så også at få sig en kop velfortjent morgenkaffe og et rundstykke.

Kl. 10 vil jagthornblæsere ære de nedlagte dyr.

 

Formidling

Denne stolte tradition med at lægge råbukkene på parade og denne summen af jægerliv vil naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum sammen med jægerne gerne dele med interesserede gæster og besøgende skoleklasser eller børnehaver. Jægerne og naturvejlederen vil fortælle om jagten og om rådyret.

Skoler og børnehaver kan tilmelde sig til arrangementet med fortælling kl. 9.00, kl. 9.30 kl. 10.00 kl. 10.30 og kl. 11.00. Selve fortællingen tager ca. 20 min pr. hold. Der kan kun være en klasse/børnehavehold på hver fortællerunde. Tilmeldingen foregår efter ”først til mølle-princippet”.

Andre interesserede er meget velkomne til at lytte og se med uden tilmelding.

 

Sted: Odder Museum, Møllevej 3-5, Odder.

Tilmelding for skoler og børnehaver: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på 86540175, i museets åbningstid, senest fredag den 12. maj.

Pris: Gratis.

Formidler: Naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum, og lokale jægere Erik Hviid og Per Madsen