Vildtparade på Odder Museum

Torsdag den 16. maj - morgen og formiddag

Bukkejagten går ind 16. maj

Bukkejagt har en speciel plads i hjertet hos mange jægere. Tiden op til den 16. maj er derfor ekstra intens. Jagten går nemlig altid ind den 16. maj og varer til den 15. juli. I denne periode er der jagttid på bukke, altså hanner, og det er nu drømmen om den store seksender kan blive virkelighed. Det med enderne referer til antallet af spidser på geviret, en seksender er med andre ord et stort gevir og fint trofæ.

Jagten på sommerbukken er udelukkende riffeljagt eller buejagt.

I efteråret er der også mulighed for råvildtjagt. Fra den 1. oktober til den 31. januar er der jagttid på alle rådyr. På denne tid af året må der skydes både med haglgevær, riffel og bue.

Vildparaden på museet

16 maj er altså en vigtig dag for jægerne. På denne dag kommer rigtig mange jægere fra hele Odder Kommune ind på Odder Museum efter deres morgenjagt. Det er en gammel og fin tradition. De har været oppe før solen og en del af dem har nu nedlagt en råbuk. Hvis de har været heldige og dygtige! Ofte vil der denne morgen komme mellem 50 og 100 jægere ind på museet, dels for at fremvise egen nedlagt råbuk eller for at anerkende og ære det smukke hjortevildt, som andre har nedlagt og lagt frem til parade på grangrene.

Selv om der kan komme helt op til 100 jægere i løbet af morgenen, så er der typisk kun nedlagt mellem 10 og 15 råbukke, så det er ikke alle beskåret at være heldige på jagten. Men oplevelserne fra denne årets første bukkejagt skal naturligvis deles med andre ligesindede, og snakken går, når jægerne stolt vise en nedlagt råbuk frem og får sig en kop velfortjent morgenkaffe og et rundstykke.

Kl. 10 vil jagthornblæsere ære de nedlagte dyr.

Alle er velkomne til at kikke forbi

Vildparaden og resten af begivenheden er jægernes arrangement: På museet lægger vi blot hus til, men alle er velkomne til at kikke forbi, opleve stemningen og se de smukke dyr.

Der er selvfølgelig gode muligheder for at snakke med jægerne hvis du selv er jagtinteresseret. Der vil være absolut flest riffeljægere, men der plejer også at være nogle som jager med bue og pil.

Et godt tip er at komme lidt før klokken 10:00 så du får hele oplevelsen med jagthornblæserne med. Det er et højtideligt og fint øjeblik. På dette tidspunkt er de fleste jægere også kommet ind.

God fornøjelse

Sted: Odder Museum, Møllevej 3-5, Odder.

Pris: Gratis.