Vandretur Horsens Fjordstien

Torsdag den 20. juli kl. 10-15

Vandretur på Horsens Fjordstien - Fjordminoen

Torsdag den 20. juli kl. 10-15

 

Velkommen til en skøn 18 km lang vandretur på Horsens Fjordstien – Fjordminoen - fra Søvind til Alrø Kirke.

En vandretur ad grusveje, skovveje og smalle landeveje i et utroligt smukt landskab langs fjorden og gennem det fantastiske bakkelandskab Sondrup Bakker. En tur, hvor vi kommer forbi det gamle fiskerleje Sondrup Strand og landsbyen Amstrup, før vi ad dæmningen bevæger os ud på Alrø midt i Horsens Fjord.

 

Bussen

Turen starter ved Alrø Kirke`s p-plads. Her vil vi blive afhentet af en bus, der kører os til startstedet i Søvind. Undervejs i bussen vil naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum, fortælle om det smukke istidslandskab, vi kører igennem, om landsbyerne, om fiskerlejet og andre af de mange dejlige fortællinger, der knytter sig til egnen.

 

Kort og formidling

Alle tilmeldte får tilsendt link med kort. Når man åbner kortet på sin smartphone, vil man kunne følge ruten på sin vandring. Hvis man ikke har en smartphone, kan man få et print af ruten på kort. Vi starter naturligvis fælles i Søvind. Tempoet bestemmer I selv, så man er ikke nødt til at følges med naturvejleder Ole Sørensen på turen. Han vil gå i et ikke for hurtigt gå-tempo, som de fleste vil kunne følge med i.

 

Madpakkestedet

Man bestemmer selv, hvor man vil holde sin frokostpause. Men en anbefaling vil være udsigtspunktet i Sondrup Plantage med udsigt til Horsens Fjord og Vorsø. Et sted, vi kommer forbi på turen.

 

Fjordminoen

Den 29. april blev vandre- og cykelruten rundt om Horsens Fjord officielt indviet, men allerede dagen før, var Fjordminoen kommet i fornemt selskab blandt 14 andre af Europas bedste kystnære vandrerute. Så man kan glæde sig til bekendtskabet med denne meget smukke vandrerute.

 

Glæd jer til en helt fantastisk vandretur i et af de smukkeste bakkelandskaber i Østjylland.

 

Tilmelding: Odder Museum: på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk  eller på tlf.: 86 54 01 75 i museets åbningstid, senest onsdag den 12. juli. Bindende tilmelding.

Mødested: P-pladsen ved Alrø Kirke.

Pris: 150 kr.

Medbring: Kaffe/the, god madpakke, jakke, evt. kikkert, samt fodtøj til den 18 km lange travetur.

Turleder: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum.