Strandvandretur med fortælling ved Norsminde

18. juli kl. 19-21

Strandvandretur med fortælling ved Norsminde

Tirsdag d. 18. juli kl. 19.00–21.00

Denne aften inviterer museet til en vandretur fra Norsminde og rundt langs kysten omkring Kysingnæs.

Undervejs får I fortællinger om områdets lange historie. Der har faktisk boet mennesker her siden stenalderen.

Norsminde betyder slet og ret norets eller fjordens munding, og tidligt har man set mulighederne i denne naturlige havn. Der blev udskibet masser af varer herfra, og i midten af 1800-tallet blev der bygget et pakhus på havnen, der en lang årrække også var en aktiv fiskerihavn.

Selve fjorden har været dobbelt så stor, som den er i dag, men Frederiksdal-inddæmningen i 1800-tallet gjorde en del af den tidligere fjord til landbrugsland.

Norsminde Kro er den ældste bygning i området og har en lang historie bag sig. Den stammer fra slutningen af 1600-tallet, og gennem mange år havde den tilladelse til at opkræve bropenge fra forbipasserende, der skulle til Aarhus.

Norsminde er af Odder Kommune udpeget som et bevaringsværdigt kulturmiljø, og det vil vi fortælle lidt om baggrunden for.

 På turen rundt om Kysingnæs fortælles om den helt nye måde at se naturen på fra slutningen af 1800-tallet. Det var der, hvor vi i Danmark opdagede, at kystens friske luft og havbade var sundt for helbredet. Det betød en helt ny måde at bruge de ellers øde strande og hedeområder på, og det førte med tiden til byggeri af de første badehoteller og sommerhuse.

Velkommen til en dejlig aftengåtur med frisk luft og fortællinger.

 

Praktisk:

Mødested: P-pladsen ved den gamle bro ved havnen.

Pris: 75 kr.

Tilmelding nødvendig: på mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk  eller på tlf. 86 54 01 75 i museets åbningstid senest d. 16. juli.