Vandretur på ny sti

Onsdag den 4. september 2019 kl. 17.30-20.30

Ny vandretur på den nye sti mellem Hundslund og Søvind

Onsdag den 4. september 2019 kl. 17.30-20.30

31. juli lancerede vi på Odder Museum en gåtur på den nye trampesti mellem Hundslund og Søvind. Imidlertid havde vi ikke taget i betragtning, at der samme aften var det store arrangement Hads Herred Rundt. Derfor valgte vi at aflyse og tilbyder nu en ny vandretur på den nye sti mellem Hundslund og Søvind!

Ny sti

I december sidste år blev en ny sti imellem Hundslund og Søvind indviet af de to borgmestre Uffe Jensen, Odder Kommune og Peter Sørensen, Horsens Kommune.

Trampesti

Stien, som er en trampesti, bliver kaldt et skolespor, fordi den forbinder to skoler. Stien er blevet til efter, at en gruppe lodsejere har sagt ja til, at stien må afmærkes i markskel på deres jord.
Stien rummer et stort udviklingsperspektiv, som Peter Sørensen i december fortalte i sin del af indvielsestalen, for en sti hele vejen rundt om Horsens Fjord vil give mange borgere adgang til en masse natur og rekreative muligheder.

Naturområde Horsens Fjord

Stien, der er på 5,3 km, har stor betydning i en større sammenhæng. Med åbningen af stien bliver det nemlig efterfølgende muligt at afmærke en sti hele vejen fra Odder til Horsens.
Et tværkommunalt samarbejde mellem Hedensted, Horsens og Odder Kommune har som et af deres
samarbejdsforslag at lave en sti, der forbinder Horsens Fjord-området på tværs af de tre kommuner.
Og med stiforløbet mellem Hundslund og Søvind i december blev dette samarbejde ”skudt i gang”!

Udsigt og smukt bakkelandskab

På aftenens tur vil vi ved selvsyn se, at stiforløbet har store potentialer. Det er et meget smukt stiforløb, vi kommer til at opleve denne aften. En sti, der giver muligheder for rent fysisk at mærke de store geologiske kræfter, der var på spil, da områdets smukke bakkekarakter blev dannet under sidste istid.
Området giver også baggrund for fortællinger om dengang, det var kongelig vildtbane, og hvad dette så betyder - og mange andre spændende natur- og kulturhistoriske fortællinger.
Velkommen til en dejlig vandretur.

Praktisk:

Tilmelding og information: Odder Museum tlf.: 86 54 01 75 i åbningstiden, senest dagen inden turen.
Mødested: Brugsen i Søvind
Husk: Medbring gerne kaffe og evt. et stykke brød
Turledere: Naturvejleder og museumsformidler, Ole Sørensen, Odder Museum.
Pris: 50 kr. pr. person.