Sensommertur i kajak på Norsminde Fjord.

Torsdag den 24. august 2017 kl. 17.30 – 20.30

Oplev fjorden set fra havkajak

Hen over skolernes sommerferien har Odder Museum tilbudt kajakture på Norsminde Fjord. Formidling om fjorden historie er en del af turen. Mange har allerede oplevet vandet og den skønne natur, mens måske nåede du det ikke på grund af ferien? Her er så sensommer sidste chancen, for at opleve fjorden set fra søsiden ombord i en havkajak.

Stabile havkajakker

Norsminde Fjord er rigtig god til en sensommersejlads. Fjorden er med sit beskyttede farvand og lave vanddybde - under en meter i gennemsnit - meget velegnet for begyndere og knap så erfarne havkajaksejlere. Vi benytter
meget stabile havkajakker og vandet er stadig lunt, så mød trygt op. 

På opdagelse

Turen i det smukke sensommer-landskab har en varighed af cirka tre timer, inklusiv pause undervejs. den giver et godt indtryk af hvad det vil sige at sejle i havkajak. Undervejs bliver der også tid til at høre fortællinger om områdets lange og fascinerende historie. For ressourcerne på fjorden og landet omkring den er blevet udnyttet af mennesket i årtusinder. Det gælder alt fra jagt og fiskeri med rødder helt tilbage til de stenalderfolk, der bosatte i området for 6 – 7.000 og til vore dages rekreative lyst-sejlads. Vi tager på opdagelse i havkajakken og kigger på et landskab, hvor der knap findes en plet, hvor vi mennesker ikke har sat vores spor gennem tiderne. 

Praktisk info

Tilmelding: Odder Museum tlf.: 86 54 01 75 i museets åbningstid, senest onsdag den 23. august.
Mødested: Norsminde Havn ved kajakklubbens røde huse
Pris: 350 kr.
Medbring: vind- og vandtæt tøj samt en bid brød og drikkelse
Alder: turen er ikke egnet for børn under 12 år.

Forudsætninger: Du skal kunne svømme og have en rimelig fysik
Turleder: Naturvejleder Ole Sørensen og kajakinstruktører fra Hou Kajakklub