Sensommertur i Havkajak

Tirsdag den 1. september 2020 kl. 17-20

Sensommer havkajaktur på Norsminde Fjord- årets sidste!

Tirsdag den 1. september 2020 kl. 17-20

Hen over skolernes sommerferien har Odder Museum tilbudt kajakture med fortælling på Norsminde Fjord.
Interessen har været helt overvældende – så mange har allerede været med, mens andre pga. ferie ikke har kunnet deltage. Derfor inviterer museet på denne årets sidste kajaktur - en sensommertur på fjorden.

Stabile havkajakker

Norsminde Fjord er rigtig god til netop en sensommersejlads, da fjorden med sit beskyttede farvand og meget lave vanddybde- under en meter- er yderst velegnet til alle, også uden forudsætninger. Vi benyttersikre, og meget stabile havkajakker. Derfor er angst for at falde i vandet ikke nogen god undskyldning for at blive, på land.

På opdagelse

Turen i det smukke sensommer-landskab har en varighed af tre timer og giver et indtryk af hvad det vil sige at sejle i havkajak, men undervejs vil der også blive tid til at høre fortællinger om områdets lange og fascinerende historie. For resurserne på fjorden og landet omkring har altid været udnyttet af mennesket, det gælder alt fra jagt og fiskeri med rødder helt tilbage til stenalderfolket, der bosatte området for 6 – 7.000 år siden til vores rekreative lyst-sejlads. Vi tager på opdagelse i havkajakker og kigger på et landskab, hvorder knap findes en plet, hvor vi mennesker ikke har sat vores spor. Spor der giver anledning til spændende fortællinger om mennesket, og vores forhold til naturen.

Praktisk info:

Tilmelding: Odder Museum tlf.: 86 54 01 75 i museets åbningstid eller på kustode-odder@moesgaardmuseum.dk, senest mandag den 31. august
Mødested: Norsminde Havn ved kajakklubbens røde huse
Pris: 350 kr.
Medbring: vind- og vandtæt tøj samt en bid brød og drikkelse
Alder: turen er ikke egnet for børn under 12 år.
Turleder: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum og kajakinstruktører fra Hou Kajakklub