Lise Pennington og Bodil Nielsen

Søndag d. 25. september kl. 15.30

En samtale mellem mag.art. Lise Pennington og billedkunstner Bodil Nielsen.

Søndag d. 25. september kl. 15.30 - 17.30

 Mag.art. Lise Pennington, tidligere overinspektør på Kunstmuseet AROS, er en dygtig kunstformidler, forfatter til bøger om kunst og i det hele taget en stemme i den offentlige samtale om kunst.

Denne eftermiddag kan du møde hende på Odder Museum sammen med billedkunstner Bodil Nielsen, som er kunstneren bag særudstillingen:

hjertegræs

rødlig, mørk blå, grøn

perlemorsspejl

 Eftermiddagen vil tage form som en samtale om værkerne i udstillingen. Derfor stiller vi også stole op til publikum midt mellem Bodil Nielsens fantastiske værker.

Bodil Nielsen er vokset op ved bredden af Norsminde Fjord i Odder Kommune. En del af begrundelsen for særudstillingen er netop kunstnerens ophav. Er der en forbindelse mellem ophav og selve værket i Bodil Nielsens tilfælde? Har det præget hendes kunstneriske virke?  

Under samtalen er der mulighed for at lade blikket genbesøge malerierne. Der er stor forskel på, hvordan malerierne opleves tæt på og på lang afstand, som det store udstillingsrum giver mulighed for. Går du tæt på Bodil Nielsens værker, opløses fladerne nærmest til prikker og dråber. Hvad er det, man helt konkret ser på maleriernes flader? Og hvordan er det egentlig skabt?

Og hvordan opleves værket? For Bodil Nielsen er det meget centralt, at der er mulighed for et særligt samspil mellem beskueren og værket, hvis man giver sig tid og er åben for oplevelsen.

Samtalen vil komme ind på det subjektive og associative forhold, der kan opstå mellem beskueren, værket og det rum, det indgår i.

For Bodil Nielsen slutter den kunstneriske proces ikke i atelieret. Processen med at skabe, vælge og iscenesætte værkerne til rummet og lokaliteten er en stor del af hendes kunstneriske proces. Og ikke mindst ønsker hun at give plads til, at beskueren er sin egen medskaber i selve oplevelsen af værket.

Program for eftermiddagen:

15:30 - 16:00: Vi mødes i udstillingen, og der er tid til at se værkerne inden arrangementet starter. I museets hyggelige café kan der købes kaffe, kringle og vand m.m.

16:00 - 17:00: En samtale mellem Lise Pennington og Bodil Nielsen.

Det foregår i særudstillingen, hvor der sættes stole op til lejligheden.

17:00 - 17:30: Der er tid til at kaste et nyt blik på værkerne.

Pris: Almindelig entre på 50 kr.