Ravnskoven fortæller historie

Torsdag den 27. april 2017 kl. 18.00 – 20.00

En skov med overraskelser

En skov er vel bare en skov. Sådan ser det ud til ved første øjekast, men kigger man nærmere efter, må man ofte ændre opfattelse. Inde mellem stammerne kan der gemme sig spændende overraskelser, og dem er Ravnskoven syd for Hou rig på – velkommen til Ravnskovens hemmeligheder!

Ravnen

Danmarks ældste flag var kongens fane, og den ældste fane var Ravnefanen – en rød dug med en ravn broderet i sort. Ravnefanen blev benyttet af danskerne under normannertogterne og op gennem vikingetiden som kongeslægtens mærke i krig. Og ravnen, den yngler i Ravnskoven syd for Hou.
De kulsorte fugle kender vi bl.a. fra den nordiske mytologi som Odins ravne, Hugin og Munin. De fløj ud i verden hver morgen for om aftenen at vende hjem og fortælle Odin hvad de havde set og oplevet. På aftenens tur vil ravneungerne i reden være så store, at vi vil kunne se deres hoveder stikke op, Forældrefuglene vil med deres dybe stemmer gøre opmærksom på, at de passer godt på dem!

Fortidsminderne

Ikke færre end 13 fortidsminder findes der i Ravskoven. De vidner om en helt anden brug af området for 4–6.000 år siden i bondestenalderen. Det mest markante fortidsminde er en jættestue, som fortæller om mange generationers begravelser. Højryggede agre i skoven vidner om en dyrkningsform, som var fremherskende fra middelalderen og frem til 1800 tallet. De viser at Ravnskoven ikke altid har været skov.

På opdagelse

På denne smukke forårsaften, hvor skovbunden er klædt i sin anemonedragt, vil vi sammen gå på opdagelse efter Ravnskovens hemmeligheder. Vi vil se på spor efter stenaldermennesket, se efter istidens efterladenskaber, og vi vil høre efter de første trækfugles aftensang. På turen langs stranden ved skoven vil vi bl.a. kunne se gravand, fiskehejre og skarv - hvem ved, måske får vi også et glimt af den store bestand af rådyr, som holder til i skoven.

Glæd jer til en aften med stenalder, istid, rådyr, fuglefløjt, ravne, skovhistorie og mange andre spændende fortællinger.

Praktisk

Tilmelding: Odder Museum på tlf.: 86 54 01 75 i museets åbningstid.
Mødested: indkørslen ved syd- vestenden af Ravnskoven.
Fortællere: Naturvejleder Ole Sørensen Odder Museum og ornitolog Per Madsen.
Pris: 50 kr.