Råger, bål og bordeaux

Tirsdag den 21. maj 2019 kl. 18.30-20.30

Råger, bål og bordeaux. 

Tirsdag den 21. maj 2019 kl. 18.30–20.30

”Rågekolonier ødelægger påskefreden i Hillerød” (BT), ”De skriger og sviner” (TV2ØST) følgende udsagn kan man læse og se næsten dagligt i medierne i denne tid.

Rågen

Med 40–50.000 ynglepar kan rågen om nogen fugl ”dele vandene”. Den er elsket og hadet. Rågen er denne aften hovedperson i dette formidlingsarrangement fra Odder Museum, og vi vil både få mulighed for at se, høre, smage og røre rågen denne aften i det smukke skovstykke på Skovbakken i Odder.
Rågen er fredet som kragefugl i ordenen af spurvefugle iht. EU – fuglebeskyttelsesdirektivet, men den danske lovgivning giver mulighed for regulering af rågen.

Regulering

For at holde rågen på et for alle acceptabelt niveau reguleres bestanden ved beskydning af voksne råger i marts og rågeunger ved reden fra den 1. maj til den 15. juni.
Odder Kommune regulerer i samarbejde med lokale jægere bestanden i kolonierne i de kommunale skove bl.a. ved Skovbakken og Sønderbakken i Odder.
Denne aften vil de frivillige reguleringsjægere vise os, hvordan de regulerer rågerne og Morten Rud, biolog ved Odder Kommune, vil fortælle om baggrunden for denne regulering.
Ole Sørensen naturvejleder fra museet vil sætte rågen ind i et kulturhistorisk perspektiv og se på de ”formildende omstændigheder”!

Delikatesse

De nedlagte rågeunger skal ikke gå til spilde, da de jo er en stor delikatesse. Vi vil efterfølgende tage brystkødet og lår fra rågerne og tilberede dem over bål sammen med spændende tilbehør og urter. Herefter vil der være smagsprøver på det velsmagende kød og dertil et dejligt glas bordeaux.
Velkommen til en dejlig rågeaften med formidling, stegte råger og bordeaux.
Bemærk begrænset deltagerantal.

Praktisk

• Tilmelding: Odder Museum i museets åbningstid på tlf. 86 54 01 75, senest mandag den 20. kl. 14
• Mødested: P-pladsen ved restaurant Skovbakken, Odder
• Pris: 100 kr.
• Jægere: Lokale frivillige reguleringsjægere og Morten Rud, biolog i miljøafdelingen, Odder Kommune
• Formidler: Ole Sørensen, naturvejleder og museumsformidler, Odder Museum