Odder Museum genåbner 9. juni

Genåbning sker gradvist

Museets medarbejdere glæder sig til at slå dørene op og få liv i bygningerne igen

Odder Museum åbner for publikum igen tirsdag 9. juni. Museet har siden 12. marts været lukket og medarbejderne hjemsendt på grund af Coronakrisen.

”Vi glæder os til at genoptage arbejdet og tilrettelægge både genåbningen og et rigtig godt program for sommeren og resten af året. Åbningen skal selvfølgelig ske inden for de nye retningslinier, så et besøg bliver trygt og sikkert for alle.  Det betyder, at vi fra på mandag tager fat på at instruere alle medarbejdere i de nye arbejdsgange. Vi skal bl.a. have sat afskærmning op ved billetsalg, opstillet håndspritstationer, sørget for skiltning med information og indført nye rengøringsrutiner, så man som gæst kan være helt tryg ved at besøge os,” siger museumsleder Klaus Markmann Jensen fra Odder Museum.

I nedlukningsperioden er bygninger og området omkring museet i Odder blevet passet og tilset af et nødberedskab fra Moesgaard Museum i Højbjerg, som Odder Museum hører under.

Genåbningen sker gradvist

Moesgaard Museum genåbnede 26. maj og fra 9. juni kan besøgende altså også lægge vejen forbi både Odder Museum og 15. juni Samsø Museum.

Vi glæder os til, at vi igen kan tage fat på planlægningen af vores aktivitetsprogram, herunder to planlagte udstillinger: Grænsen er nået - en plakatudstilling om genforeningen i 1920 og en udstilling om Odder Kommunes 50 års jubilæum.

I første omgang åbnes selve museet. Dernæst tager vi stilling til alle de andre aktiviteter som normalt foregår på Odder Museum. Museet har blandt andet tradition for et omfattende aktivitetsprogram og det vil vi genoptage gradvist og i takt med at vi bliver klar. Det vigtigste er at aktiviteterne kommer til at foregå på en måde som er tryg og sikker.

Den gradvise udrulning gælder også samarbejdet med museets mange dygtige frivillige laug og grupper, som vi ved går og glæder sig til at komme i gang. Også her kommer vi dog til at tage tingene lidt af gangen. Det betyder blandt andet at det lokalhistoriske arkiv ikke åbner for publikum lige fra starten.