Odder Gadefestival

Lørdag den 9. september 2017 klokken 10-16

Odder Hylder den frie tid

Odder Museum er i samarbejde med VitaPark og Odder Kommune medarrangør af et nyt initiativ, Odder Gadefestival, som hylder den frie tid, leverummet og alt det vi interesserer os for, bruger tid på og involverer os i, når vi ikke er på arbejde. 

Du kan se mere om festivalens baggrund her.

Gang i bymidten

Denne lørdag bliver der virkeligt gang i Odders gader. Over 50 aktører medvirker, og der er mere end 80 aktiviteter og programpunkter inden for temaerne natur, kultur og "street." Byens butikker er selvfølgelig også med i festen og det samme er Eriksminde Efterskole som udsmykker centrale steder til lejligheden.

Gadefestivalen er afløseren for museets traditionelle Markedsdag for Natur og Friluftsfolk og for VitaParks Kulturfestival. Nu går vi sammen, tænker større og rykker ind til midtbyen, som spærres af til formålet: Torvet, Rosensgade, Polititorvet og pladsen ved Rådhuset bliver fyldt med grønne stande, aktører og foreninger, kunsthåndværkere, musik, kunst og kultur og gadeidræt i en stor herlig blanding med en hel masse at se, prøve og smage og høre hele dagen.

StreetAttack

Samtidig har vi allieret os med kulturby-projektet StreetAttack, som kommer med et stort mandskab og en hel masse baner og aktiviteter inden for det, man kunne kalde den uorganiserede gadeidræt: Parkour, skatere, BMX, løbehjul, DJ og endda grafitti og en hel masse andet. Der bliver masser af fede triks at se på og streetfolkene inviterer dig med til at prøve og til at lærer nyt.

Honningkage, madam blå og pandebrød bagt over bål

Museet har selvfølgelig sin egen stand på dagen. Du kan finde os nede ved åen ved Rådhuset. 

Vi laver en lille cafe med rød- og hvidternede duge, hvor du kan få et stykke dejlig honningkage bagt af café-folken i Pakhuset med brug af honning fra museets eget historiske bistade. Du kan også købe en kop rigtig madam blå-kaffe og tale med museets ansatte og frivillige. Vi tager det store bålsted med sammen med vores stenkværne. Så kan børnene bage pandebrød med selvkværnet mel.

Sammen med alle de andre spændende ting, der sker nede i vores hjørne af byen, skal det nok blive rigtig sjovt.

Se det omfattende program her

Det samlede program for Odder Gadefestival er stort og omfattende. Her kan du se hvem der kommer, hvornår tingene sker og hvor i byen de gør det.

Du kan se det i fulde program her.

Vi glæder os til at se jer til Odder Gadefestival