Ny viden om istidens tunneldale i Odder Kommune

Lørdag den 28. september 2019 kl. 13-17

Ny viden om istidens tunneldale i Odder Kommune

Lørdag den 28. september 2019 kl. 13-17 med indlagt kaffepause

Velkommen til en spændende eftermiddag med istid, geologi og ny viden om landskabets dannelse.

Foredrag og ekskursion

Eftermiddagen indledes med et spændende foredrag af geolog og lektor emeritus Holger Lykke-Andersen og efterfølgende tager vi på ekskursion med ham. På ekskursionen vil Holger Lykke-Andersen vise eksempler på den nye viden, som bliver fremlagt i foredraget. Foredraget vil for altid ændre vores forståelse af, hvordan landskabet i Odder Kommune geologisk er dannet. I den forbindelse er det vigtigt at fokusere på tunneldalene. De fleste er nok ikke i tvivl om, at der ved afslutningen af sidste istid er skabt mange tunneldale i Danmark. I Odder kender de fleste til tunneldalen, som strækker sig fra Norsminde over Åkær til Horsens Fjord.

Geolog Holger Lykke-Andersen

Holger Lykke-Andersen har i 40 år arbejdet med seismiske undersøgelser. Han har kortlagt Danmark, lavet målinger over alt i verden, sejlet på Galathea 3 ekspedition og samtidig undervist på Aarhus Universitet. Dette har givet en unik og enestående viden, som danner grundlag for en helt ny forståelse af undergrunden og dens betydning for landskabets udformning. Holger har ligeledes et meget stort kendskab til vore grundvandsmagasiner og sammenhængen imellem dem. En viden, der har afgørende betydning for sikring af vort grundvand for fremtiden.

Kaffepause

Arrangementet vil starte med et foredrag på 1 time, hvor vi vil få forklaret resultaterne og betydningen af de seismiske undersøgelser. Efter en kaffepause vil vi i bus køre mod Norsminde, hvor Holger Lykke-Andersen vil omsætte resultaterne af de seismiske målinger til en fornyet forståelse af den natur, vi ser foran os.

Praktisk:

Tilmelding: Odder Museum på telefon 86 54 01 75 i åbningstiden, senest tirsdag den 24. september
Mødested: Odder Museum, Nybygningen.
Pris inkl. kaffe og bustur: 100 kr.
Husk: Praktisk tøj. Ved tørvejr, kommer vi på en kort tur ud af bussen.
Foredragsholder og turleder: geolog Holger Lykke-Andersen, Aalstrup
Arrangør: Odder Museum og Odder Museums- og Arkivforening