Møllepige og mølledreng

Tirsdag den 6. august 2019 kl. 13-15

Møllepige og mølledreng for en dag

Tirsdag 6. august 2019 kl. 13-15

I stenalderen lærte vores forfædre at dyrke korn. De dyrkede byg og hvede, som de malede til gryn og mel og herefter lavede til grød og brød. I starten malede man melet med håndkraft mellem to sten, senere kom drejekværne til, og med tiden opfandt vi vandmøller, vindmøller og motoriserede møller. Hvor Odder Museum ligger, har der været vandmølle i 500 år. Vandmøllen malede alle slags korn, inden den til sidst lukkede i 1955. Især var den kendt for sine Stærkodder byggryn.

Mel og Mums

På Odder Museum vil vi denne eftermiddag smøge ærmerne op og lave vores eget mel med håndkraft – præcis som man gjorde det i stenalderen. Vi prøver også kræfter med drejekværne og går på opdagelse i den gamle vandmølle. Melet, vi maler, tryller vi til brød og pandekager, som vi bager på bålet. Da vi vil ha´ smør på brødet, kærner vi det selv. Pandekagerne pifter vi op med spiselige blomster, som vi sanker omkring museet. Velbekomme!

Velkommen til en hyggelige eftermiddag på Odder Museum med aktiviteter, hyggeligt samvær og spændende opdagelsestur rundt i den gamle mølle!

Ingen tilmelding, bare mød op i god tid, så du kan nå at købe din billet (i Møllen).   Vi starter kl. 13.
Sted: Odder Museum, Møllevej 3–5, Odder
Pris: 50 kr. pr. deltager
Alder: Fra 4 år i følge med voksne
Formidler: Biolog Iben Lindegaard Pedersen og frivillige på Odder Museum.