Møllen Maler

Torsdag den 1. august 2019 kl. 10-13

Oplev Odder Vand- og Dampmølle køre for fuld kraft på Odder Museum

Torsdag den 1. august 2019 kl. 10-13.

 

Nu kan der males Stærkodder Byggryn i den fredede mølle fra 1883 - efter 63 års stilstand. Og tre gange i løbet af sommeren kan man få den helt specielle oplevelse af at se den gamle Odder Vand- og Dampmølle i drift. Det er en stor oplevelse når hjul, remme, aksler og makiner alt sammen er i sving.

Rundvisningerne forgår i hold og tager en times tid. Her kommer man rundt på alle tre etager og oplever hele processen og alle de maskiner, der er involveret i at lave Stærkodder Byggryn – valsede byggryn, der var møllens gamle varemærke. I vil møde Odder Museums frivillige møllelaug, der undervejs vil fortælle og vise, hvordan det hele fungerer.

Odder Vand- og Dampmølle er ikke en traditionel vandmølle. Den er nærmere en mini-møllefabrik, et såkaldt halvhøjt mølleri, fra en tid, hvor alt var mekanisk og ikke elektronisk. I dag er Odder Vand- og Dampmølle et af de eneste steder i landet, hvor publikum kan opleve et så autentisk halvhøjt mølleri.

Undervejs vil der også være smagsprøver på byg-mad: nemlig byggrød og bygbrød. Byggrød var tidligere almindelig spise, og nu genoplever vi grøden, i dagens anledning kogt med mælk, som man ellers kun fik ved særlige lejligheder som når høsten var i hus.

Praktisk:

Første rundvisning starter kl. 10.15. Anden rundvisning starter kl. 11.45.

Pris: 80 kr. for voksne, 40 kr. for børn.

Hvis du vil være sikker på en plads til rundvisning, så er det en god idé at tilmelde sig i museets åbningstid, tlf.: 86 54 01 75 eller mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk