Mød Inka Sigel

14. og 24. jan. samt 1. feb. og 1. marts 2018. Alle dage 13-15

Mød Inka Sigel i udstillingen Flydende grænser

I november slog Odder Museum, som de første i Østjylland, dørene op for en stor solo-udstilling med den herboende tysk-danske kunstner, Inka Sigel. Udstillingen fik navnet Flydende Grænser og blev til i et samarbejde mellem museet, Inka Sigel og Odder Kunst. I denne måned er der hele to chancer for at møde Inka Sigel og få en rundvisning i den fantastiske udstilling.

Et særligt kunstnerisk udtryk

Udstillingen og Inka Sigels værker, hvoraf mange blev skabt specielt til denne udstilling, blev fantastisk godt modtaget: Rigtig mange mødte op til ferniseringen, og der har efterfølgende været stor interesse for Inkas Sigels kunstneriske univers med de naturinspirerede, taktile og stemningsmættede motiver på store formater: Værker, der ofte har noget flydende eller undervands-agtigt over over sig. Inka Sigel har sit helt eget meget genkendelige kunstneriske udtryk, som blandt andet understreges af hendes karakteristiske broderier på lærredet. 

Bag det markante udtryk findes en kunstner, der også har sine egne markante holdninger til kunsten, og som arbejder på sin helt særlige måde med metoder og teknikker, som netop giver hendes værker deres umiskendelige Inka Sigel-præg. Alt det kan du læse mere om både her på museets hjemmeside og i den smukke publikation ”Inka Sigel,” som blev udgivet i forbindelse med udstillingen - og som kan købes i museumsbutikken.

Men du kan altså også høre om det fra kunstnerens egen mund her i januar.

Mød kunstneren og få en rundvisning

Det vil vi bestemt anbefale, for det er ikke bare værkerne, som har deres egen interessante og særlige flydende karakter. Det gælder også kunstneren Inka Sigel, hvis personlige historie er anderledes og præget af flydende grænser, som udstillingens titel antyder. Hun er tysk statsborger, men bosat i Danmark, og gennem de seneste mange år her i Odder sammen med sin familie. Som hun selv siger, så er hun et menneske, som har en fornemmelse af at være hjemme der, hvor hun er, uden at være stedbunden eller føle hjemstavn - glidende mellem to nationaliteter og to modersmål.

I januar måned har du muligheden for at møde Inka Sigel hele to gange, nemlig den 14. januar og den 24. januar. Du vil også kunne møde hende den 1. februar og 1. marts. Hver gang er hun i udstillingen på disse dage fra 13-15 og med rundvisningsstart klokken 14:00. Vi lover en spændende kunstnerisk oplevelse.

God fornøjelse