Løvfaldstur - En kultur- og naturhistorisk vandretur

Søndag den 4. oktober 2020 kl. 14-17

Løvfaldstur - En kultur- og naturhistorisk vandretur.

Søndag den 4. oktober 2020 kl. 14-17

Løvfaldstur i Moesgaard Skoven

Denne oktoberdag vil naturvejleder Ole Sørensen, Moesgaard Museum, være guide på en frisk efterårsvandretur med fortælling i Moesgaard Skoven.
Den smukke skov ved Moesgaard Museum vil være ramme om dagens tur, hvor vi går på opdagelse og forundres over naturens mangfoldighed.

Vejrvarsel og farveorgie

Et gammelt vejrvarsel siger, at hvis træerne ikke smider bladene i oktober, så får vi streng vinter!
Men selvom vinteren skulle blive hård, og selvom mange blade er faldet af træerne, skal I alligevel ikke slippe for den fantastiske fortælling om efterårets rød- brune farveorgie og forklaringen på det mageløse farveskifte. Også dyrene har taget deres forholdsregler i forhold til den kommende vinter; her er der også mange geniale løsninger på den problematik.

Herregården Moesgård

Dagens dejlige travetur vil bringe os forbi Herregården Moesgård og Skovmøllen langs Giber Å i den smukke efterårsskov til stranden ved Moesgaard. På tilbagevejen kommer vi bl.a. forbi Fiskerhuset, gamle herregårdsdiger, bronzealderhøje, professor Globs forhistoriske skov og den ”mystiske offermose”!

Kaffe på museet

Efter den godt 4 km. lange gåtur i roligt gå-tempo er der kaffebord i cafeen på Moesgaard Museum. Efter god motion, frisk luft og interessante fortællinger gør det godt med kaffe, en bolle og et stykke kage!
Glæd jer til en skøn travetur med røde kinder og masser af spændende fortællinger om kulturhistorien og naturen netop nu her midt i efteråret.


Praktisk

Tilmelding/billetter: på Moesgaard Museums webshop senest mandag den 28. oktober
Pris: 175 kr.
Mødested: på terrassen på taget af Moesgaard Museum
Husk: praktisk fodtøj og beklædning
Formidlere: Naturvejleder Ole Sørensen, Moesgaard Museum