Løvfaldstur – Sondrup Bakker

Lørdag den 30. oktober 2021 kl. 13-16

Løvfaldstur – Sondrup Bakker

En kultur- og naturhistorisk vandretur

Lørdag den 30. oktober 2021 kl. 13-16

 

Denne oktoberdag vil naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum, være guide på en frisk efterårsvandretur med fortælling i Sondrup Bakker.

Vejrvarsel og farveorgie

Et gammelt vejrvarsel siger, at er vejret pænt her sidst i oktober, er sne i julen en sikker sag – og selvfølgelig håber vi på pænt vejr til vores tur, så vi vil på dagen tage bestik af, om vi får en ”hvid jul” eller ej!
Men selvom vinteren skulle blive hård, og selvom mange blade er faldet af træerne, skal I alligevel ikke slippe for den fantastiske fortælling om efterårets rød- brune farveorgie og forklaringen på det mageløse farveskifte. Også dyrene har taget deres forholdsregler i forhold til den kommende vinter; her er der også mange geniale løsninger på den problematik.

Sondrup fredningen

Ved Horsens Fjord ligger Sondrup Plantage og Uldrup Bakker skulder ved skulder og kaldes for Sondrup Bakker. De er en del af den store Sondrup fredning. I Sondrup Bakker er landskabet i den grad præget af ismassernes bevægelser under den sidste istid for 15.000 år siden og fremstår som et af de mest imponerende bakkelandskaber i Odder Kommune.

Sondrup Plantage

Landskabet har ændret sig meget siden sidste istid, og det er ikke kun de geologiske processer, der har bearbejdet fjorden og landet omkring. Mennesket har også været i gang. På dagens godt 5 km lange vandretur vil vi også se på, hvordan mennesket har påvirket og ændret landet ved beplantninger, inddæmninger og kystsikring.
På turen i den smukke efterårsskov vil der naturligvis også blive fortalt om naturen og skovens dyr netop nu – om den store hornugle, om sortspætten, om granskovens korsnæb og meget, meget mere.

Glæd jer til en skøn travetur med røde kinder og masser af spændende fortællinger om kulturhistorien og naturen netop nu i efteråret.


Praktisk

Tilmelding: foretrækkes på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på tlf.: 86 54 01 75 i museets åbningstid, senest fredag den 29. oktober.
Mødested: Sondrup Plantage, P-plads ved Vadsmøllevej 10.
Husk: Kaffe, lidt brød samt fodtøj til en god travetur og evt. kikkert.
Formidlere: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum.
Pris: 75 kr.