Historien om en ko

Historien om en ko – en lokalhistorisk lydfortælling på Odder Museum

Onsdag den 16. juni 2021 kl. 19.00-20.30 med pause undervejs

FRI ENTRÉ

Odder Museum inviterer til en spændende aften med en lokalhistorisk lydfortælling i to dele af tv-vært og journalist på DR Vejret og Sporten, Jonas Landin, bosiddende i Hou.
Podcasten "Historien om en ko" er første afsnit i serien "Øjenvidner", som er en serie på fem afsnit, hvor omdrejningspunktet er gode lokalhistoriske fortællinger fra Odderegnen.

Historien om en ko

Denne aftens fortælling: I 1992 har en landmand ved Rude Strand nær Odder en sælsom oplevelse. Han bliver vækket en sen nattetime af et underligt hvidt skær, der oplyser et stort stykke af hans markareal. Han kan høre en af sine køer brøle nede fra marken, og det der efterfølgende sker, bliver formentlig Danmarkshistoriens mest omtalte sag om uidentificerede objekter og eventuelle besøg fra det ydre rum, hvor også Skandinavisk UFO-information bliver
involveret. Hændelsen kaster ringe i vandet og griber om sig i Odder og omegn.

Serien Øjenvidner

Historierne er indsamlet af Jonas Landin, som er hovedmanden bag podcast-serien, og som også selv fortæller historierne. Sammen med tre venner driver han Radioteket, der blandt andet også laver podcasts om håndbold.
Ideen til den nye podcast om Odder opstod, da Jonas Landin flyttede med sin familie til Odder Kommune, da han fik job på Eriksminde Efterskole. De kendte ikke til egnen, og derfor begyndte han at undersøge den lokale historie. Og han fandt hurtigt ud af, at der var gemt rigtig mange gode historier. Historier, som han havde stor lyst til at dele med et publikum. Hans håb er, at fortællingerne – fire lydfortællinger i alt - kan samle folk, og at det bliver noget, man snakker om i fællesskab. Derfor dette arrangement, hvor vi kan mødes og høre podcasten sammen. Så vil der også være mulighed for at udveksle erindringer og minder, som knytter sig til historien.
Arrangementet er blevet til i samarbejde med Odder Museum og med støtte fra Odder Kulturforening.

Praktisk information

Sted: Odder Museums Nybygning/store særudstillingsrum, et arrangement for siddende publikum. Der er et maksimalt deltagerantal på 45 gæster.
Tilmelding skal ske på mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på telefon nr. 86540175 i åbningstiden.
Husk: Deltagere skal vise gyldigt coronapas sammen med ID.