Gyllingnæs - juletravetur

Onsdag den 28.december klokken 11–14

En juletradition

Jul er traditionernes tid, og det er en tradition, at Odder Museums naturvejleder inviterer til juletravetur rundt om Gyllingnæs. Det er i år fjortende gang, at museet byder på turen rundt om den skønne halvø ved Horsens Fjord.

På grund af jagt har vi været nødt til at flytte turen fra tredje til fjerde juledag – og selv om det er en hverdag, så håber vi, at I alligevel har lyst og mulighed for at deltage.

Storslået natur

Rigtig mange mennesker har gennem årene været med på turen, men for jer, der ikke har så er her en unik natur- og historieoplevelse i vente: En vandretur langs stranden rundt om næsset i en storslået og speciel natur med mange vinterfugle. Vi garanterer fantastisk udsigt, kæmpestore egetræer samt mulighed for at se både gæs, havørn og sæler, hvis vi er heldige.

Egetræer med mere

Overalt på Gyllingnæs ses spor af menneskets aktiviteter. Det store skovområde, som næsset engang var dække af, har op igennem tiden været en vigtig ressource for samfundet. Heldigvis for os står der stadig nogle af de gamle kæmper tilbage.

En tur på Gyllingnæs er også fortællingen om et kloster, der blev til et af Danmarks største trykkerier, om en godsejers noget usædvanlig (og smukke) gravsted, det er historien om englænderne på Gyllingnæs og om Blichers Eg, om godset og meget, meget mere.

Så glæd jer til en frisk travetur med spændende fortællinger, frisk luft og røde kinder.

Praktiske oplysninger

Tilmelding: Odder Museum i åbningstiden, tlf: 86 54 01 75.
Mødested: For enden af Mantelenvej (nr. 75) ved Lerdrup Bugt
Pris: 50 kr.
Medbring: kaffe, madpakke, varmt tøj, evt. kikkert, samt støvler til den 9 km lange travetur
Turleder: Naturvejleder Ole Sørensen, Moesgaard Museum, afdeling Odder Museum