Gyllingnæs. En sommertravetur

Tirsdag den 11. juli kl. 11-14.30

Gyllingnæs.  En sommertravetur

Tirsdag den 11. juli kl. 11 – 14.30.

 

Halvøen Gyllingnæs ligger en halv snes kilometer syd for Odder, og hele den yderste del af næsset ejes af Gyllingnæs Gods. Godset er på 616 hektar, heraf 163 hektar skov. Godset ejes af familien Holck Povlsen, der siden overtagelsen i 1995 har foretaget omfattende restaureringer af godsets smukke bygninger og har lavet vidtgående forbedringer af miljøet.

 

Storslået natur

Rigtig mange har allerede været med på turen, men for jer, der ikke har været med før på en tur rundt om næsset, så er her en unik sommeroplevelse i vente - en vandretur langs stranden rundt om næsset i en storslået natur med en fantastisk udsigt, kæmpestore egetræer og mulighed for at se både havørn og sæler, hvis vi er heldige.

 

Egetræer

Overalt på Gyllingnæs ses spor af menneskets aktiviteter. Også det enorme skovområde, som engang var på næsset, har op igennem tiden været en efterspurgt ressource, men heldigvis for os står der stadig nogle af de gamle kæmper af egetræer tilbage.

 

En tur på Gyllingnæs er også fortællingen om et kloster, der blev til et af Danmarks største trykkerier, om en godsejers noget usædvanlig gravsted, om da englænderne kom til Gyllingnæs, om Blichers Eg, om godset og meget, meget mere.

 

Så glæd jer til en frisk travetur med spændende fortællinger en dejlig sommerdag.

 

Praktisk info:

Tilmelding: Odder Museum: på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk  eller på tlf: 86 54 01 75 i museets åbningstid, senest søndag den 9. juli

Mødested: For enden af Mantelenvej (nr. 75) ved Lerdrup Bugt.

Pris: 75 kr.

Medbring: Kaffe, madpakke, evt. kikkert samt gode vandrestøvler til den ca. 10 km lange travetur.

Turleder: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum.