Gyllingnæs - en juletravetur

Mandag den 27. december 2021 kl. 11-14.30

Gyllingnæs - en juletravetur

Mandag den 27.december 2021 kl. 11-14.30

Tradition

Jul er traditionernes tid, og det er en tradition, at naturvejledningen på Odder Museum inviterer til juletravetur rundt om Gyllingnæs. Det er i år 18. gang, at museet byder på den dejlige vandretur rundt om den skønne halvø ved Horsens Fjord.

Storslået natur

Rigtig mange har allerede været med på turen, men for jer, der ikke har været med før, så er her en unik oplevelse i vente - en vandretur langs stranden rundt om næsset i en storslået natur med vinterfugle, en fantastisk udsigt, kæmpestore egetræer og mulighed for at se både gæs, havørn og sæler, hvis vi er heldige.
Og for alle jer der har været med før, vil jeg sige på gensyn – I ved jo hvilken fantastisk oplevelse en tur rundt om næsset er!

Egetræer

Overalt på Gyllingnæs ses spor af menneskets aktiviteter. Også det enorme skovområde, som engang var på næsset, har op igennem tiden været en efterspurgt ressource, men heldigvis for os står der stadig nogle af de gamle kæmper af egetræer tilbage.

En tur på Gyllingnæs er også fortællingen om et kloster, der blev til et af Danmarks største trykkerier, om en godsejers noget usædvanlig gravsted, om da englænderne kom til Gyllingnæs, om Blichers Eg, om godset og meget, meget mere.

Så glæd jer til en frisk travetur på ca. 9 km, med spændende fortællinger, frisk luft og røde kinder.

 

Praktisk

Tilmelding: foretrækkes på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk - husk at oplyse tlf.nr., så vi kan få fat i jer ved ændringer eller aflysning.
Mødested: for enden af Mantelenvej (nr. 75) ved Lerdrup Bugt.
Pris: 75 kr. pr. person
Medbring: kaffe, madpakke, varmt tøj, evt. kikkert, samt støvler til den godt 9 km lange travetur.
Turleder: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum.

 

OBS:

Organiseringen og afviklingen af arrangementet foregår naturligvis efter Corona-forskrifterne. Der er derfor begrænset deltagerantal og vi henstiller til, at man holder god afstand. Du kan blive bedt om at vise coronapas.