Gule ærter og fortælling

Torsdag den 7. marts 2019 kl. 18-21

Gule ærter og fortælling. Restaurant Himmel og Hav

Torsdag den 7. marts kl. 18 – 21

Gule ærter

I november måned sidste år lancerede vi dette arrangement med Gule ærter og fortælling på restaurant Himmel og Hav. Interessen var så overvældende, at vi desværre måtte sige nej til mange, så derfor ”vover vi pelsen” på opfordring af mange!

Vinteren er forbi

Vinteren er forbi, hvis vi skal følge kalenderen. De fleste vil vel kalde gule ærter for vintermad. Men denne aften på Himmel og Hav vil vi alligevel hygge os med gule ærter for dels at markere, at vinteren er ovre, men også en sidste mulighed for at få denne dejlige spise, før foråret rigtig banker på døren! Og gule ærter er en gammel dansk ret, som man har spist igennem flere tusind år. Faktisk er ærter sammen med kål den ældste grøntsag, der har eksisteret i Danmark.

Med fortælling

De gule ærter skal dog ikke stå alene, de garneres med nogle af de mange dejlige fortællinger fra området. Himmel og Hav har fået naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen fra Odder Museum, til at komme og fortælle nogle af de spændende, overraskende og humoristiske beretninger fra lokalområdet:
om sørøveren Jens Rasmussen fra Saksild og hans meget turbulente liv, om stenalderfolket ved Norsminde Fjord og de opsigtsvækkende opdagelser fra de arkæologiske udgravninger ved gården Norslund ved fjorden. I skal heller ikke snydes for at høre om falskmøntneren Rasmus Brygger Nielsen dramatiske liv!
Spisningen starter kl. 18, fortællingen ca. kl. 19.30.
Velkommen til en dejlig aften på Himmel og Hav med gule ærter og fortælling.

• Pris: 165 kr.
• Tilmelding: https: http://himmeloghav.bio/selskaber-reservationer/
• Fortæller: naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum