Gåtur omkring Rathlousdal

Torsdag den 22. juli 2021 kl. 13-15

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Torsdag den 22. juli 2021 kl. 13-15

I første halvdel af 1900-tallet gik Odderborgernes søndagsture hyppigt til godset Rathlousdals have. Torsdag d. 22. juli tager Odder Museum traditionen op og inviterer til gå- og fortælletur til Rathlousdal – og under hensyn til retningslinjerne for at samles og holde afstand.

Gåturen starter ved Odder Museum, og på vejen til herregården Rathlousdal skal vi se nogle af de spor, som Rathlousdal og Holstein-Rathlou slægten, der ejede godset, har sat i byen. Vi kommer gennem alleen, runder nogle af godsets arbejderboliger og ser på kulturminder fra herregårdens storhedstid.
Vi skal blandt andet omkring bjørnegrotten, som godsejer Emil von Holstein-Rathlou fik bygget i 1878. Det er ikke uden grund, at skoven her hedder Dyrehaven.

Vi skal også se obelisken, som geheimeråd Joachim Otto Schack-Rathlou satte over sin datter, da hun døde som 20-årig i 1778. Det var et hårdt slag for Schack-Rathlou, da hun var det sidste overlevende barn ud af 11 børn, der alle var døde som små.
Undervejs skal vi også høre om de mange herligheder, som ikke længere kan ses, tepavillonen, børnehuset, ishuset, badehuset, de mange bure med eksotiske dyr og naturligvis hovedbygningen selv, som blev revet ned i 1950. Den var i årtierne omkring år 1900 rammen om et overdådigt herskabeligt liv med fine gæster og store jagter.

Turen er på ca. 5 kilometer og starter og slutter ved Odder Museum. Husk godt travefodtøj.

Der kan købes is, kringle og kaffe i museets café efter turen.

 

Praktisk

Tilmelding: på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk med angivelse af antal deltagere samt tlf.nr. Der kan også ringes på tlf.nr. 86540175 i åbningstiden. Husk at oplyse tlf.nr., så vi kan få fat i jer i tilfælde af aflysning.
Pris: 75 kr. pr. person - vi foretrækker betaling med MobilePay.
Mødested: Odder Museum, Møllevej 3-5, Odder.
Afbud: skal meddeles museet på tlf.nr. 86540175, så folk på venteliste kan få muligheden.

 

OBS! Organiseringen og afviklingen af arrangementet foregår naturligvis efter Corona-restriktionerne. Der er derfor begrænset deltagerantal og vi henstiller til, at man holder god afstand.