Historisk køkkenhave

Gode havemennesker søges!

Frivillige søges til spændende have-samarbejde

Odder Museum er i gang med at forandre museet omgivelser til et spændende og mere historisk udseende med masser af liv, blomster og historie.

En af de ting, vi har gjort, er at anlægge en lille "historisk" køkkenhave, som den kunne have set ud i begyndelsen af 1900-tallet, da selvforsyning og havebrug var en naturlig del af hverdagen - på landet og i byen.

Godt havemenneske søges

Vi vil gerne overdrage køkkenhaven til en lille gruppe med grønne fingre, interesse for køkkenurter og historie. I er med til at planlægge, hvad der skal sås og dyrkes, og I får mulighed for at bestemme, hvordan haven skal udvikle sig.

Kun fantasien sætter grænser.

Formidling om andelstidens mad- og havekultur

Museet vil gerne bruge haven til formidling om andelstidens mad- og selvforsyningskultur samt veludviklede tradition for havebrug: Noget, der desværre er gået delvist i glemmebogen, men som får ny aktualitet i disse år.

Det er interessen, der tæller

Der er andre frivillige i haven med andre ansvarsområder, så I bliver en del af et lille havelaug, som arbejder sammen med museets inspektører og forvalter. Vi vil gå langt for at hjælpe og klæde jer på til opgaven. I bliver selvfølgelig også en del af museets frivillige i det hele taget 😊 

Husk, det er interessen, der tæller - du behøver ikke vide en masse om historie eller havebrug. 

Praktisk

Hvis du synes det lyder spændende så ring til museumsinspektør Eva Schmidt 23 44 70 42 eller skriv til hende på es@moesgaardmuseum.dk.