Forårstur. Torrild Nørreskov

Søndag den 23. april kl. 13-16

Forårstur – Torrild Nørreskovs hemmeligheder

Søndag den 23. april kl. 13-16

 

Så er der dømt forår!

Efter er våd og kølig vinter er naturen nu ved at vågne op til dåd igen. Ifølge kalenderen er vi allerede godt inde i den anden måned af foråret.

Gamle vejrvarsler siger, at hvis april starter mild, vil den ende vred! Et andet vejrvarsel siger, at hvis man ser svaler i april, varsler det en varm sommer. Så på dagens vandretur er der dømt ”svalekig”.

 

Forårstur i Torrild Nørreskov

Denne april-dag vil naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum, være guide på en frisk forårsvandretur med fortælling i Torrild Nørreskov.

Nørreskoven ligger et par kilometer nord for Torrild på vejen mod Hvilsted. Skoven er meget kuperet, og vi befinder os højt til vejrs. Inde i skoven finder vi også kommunens højeste punkt, 101 meter over havet.

Nørreskoven ejes af Rathlousdal Gods. Skoven er meget varieret. Her er høje bøge, men også islæt af nåletræer og enkelte statelige ege. Inde i skoven ligger Drosselmosen, hvor mosens centrale del består af en af Odder Kommune største søer.

 

På opdagelse

På dagens dejlige travetur vil vi gå på opdagelse efter naturens forårstegn – følfod, landsvale og anemoner

m.v. og se efter de røde glenter, som holder til i området. På gåturen vil der også være mulighed for at høre den første fuglesang fra nogle af vores hjemvendte trækfugle fra det sydvestlige Europa. Turen vil byde på spændende kulturhistorie, blandt andet kommer vi på den ca. 5 km lange gåtur i skoven forbi Rathlousdals gamle skovløberhus. Herfra er der også kig ned til pastor Hildebrandts aftægtsgård Johannesro fra 1770. Det var her ved Johannesro, der ifølge overleveringerne skulle have været en begravelsesplads for spedalske.

 

Glæd jer til en skøn travetur med røde kinder og masser af spændende fortællinger om kulturhistorien og naturen netop nu.

 

Praktisk

Tilmelding: Odder Museum på mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på 86540175 i museets åbningstid, senest fredag den 21. april

Pris: 75 kr.

Mødested og parkering: vejen fra Torrild til Hvilsted gennem skoven (Nørreskovvej), hvor asfaltvejen midt i skoven krydses af skovvejen. Hold godt ind i rabatten!

Husk: praktisk fodtøj/vandrestøvler og beklædning og kaffe, the og brød.

Formidler: naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum.