Hvad er nationalitet? AFLYST!!!

Torsdag den 24. september 2020 kl. 19-21

På grund af coronasituationen, har vi desværre været nødsaget til at aflyse foredraget torsdag aften. Vi forsøger i foråret 2021!
Hvad er nationalitet?

Torsdag den 24. september 2020 kl. 19-21

Foredrag ved Dr.phil., lektor emeritus ved Aarhus Universitet Michael Böss på Odder Museum

Genforeningen

Her i 2020 kunne vi fejre 100- året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark. En genforening der dels blev muliggjort på baggrund af Tysklands nederlag i 1. verdenskrig og dels blev til virkelighed ved en folkeafstemning i Sønderjylland. På den baggrund har vi bedt Michael Böss komme og gøre os klogere på begrebet nationalitet – hvad er det, der gør os til danskere?

Michael Böss siger om sit foredrag:

Nationalitet er noget vi gør

Nationalitet har to sider: en formel og en mental. Den første handler om statsborgerskab og alt, hvad der følger med i form af rettigheder og pligter. Det er den, der bliver registreret i passet og den formular, man skal udfylde i flyet for at komme ind i mange lande uden for EU. Den anden side er den personlige og indre nationalitet. Den handler om følelser, forestillinger, adfærd og værdier.
Dette foredrag handler om den mentale side. Om hvordan vi udtrykker vores nationalitet til hverdag og fest, men for det meste uden at vi tænker over det. Nationalitet er nemlig en bestemt måde at leve, tænke og føle på. Men den forandrer sig gradvist. Er vi måske på vej mod en opløsning af dansk nationalitet, eller oplever vi en styrkelse af den?
Foredraget bygger på min bog Nationalitet, som udkom i serien Tænkepauser på Aarhus Universitetsforlag i oktober 2019.

En del af Kulturring Østjylland

Velkommen til en spændende aften på Odder Museum, hvor Michael Böss vil gøre os klogere på begrebet nationalitet. Der vil være mulighed for spørgsmål, og der vil også være en kaffepause i forbindelse med foredraget.
Dette foredrag er en del af Kulturring Østjyllands arrangementer i forbindelse med genforeningen 2020.

På grund af Corona-situationen er der et begrænset deltagerantal til foredraget.


Praktisk:

Tilmelding: senest onsdag den 23. september på mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på tlf.: 86540175 i museets åbningstid.
Pris: 50 kr. for ikke-medlemmer af Odder Museums- og Arkivforening.; 25 kr. for medlemmer.
Mødested: Odder Museum, Møllevej 3-5, 8300 Odder.


OBS:

Organiseringen og afviklingen af arrangementet foregår naturligvis efter Corona-forskrifterne. Der er derfor begrænset deltagerantal og vi henstiller til, at man holder god afstand.