Forårstur i Ravnskoven

Torsdag den 25. april 2019 kl. 18.30-20.30

Forårstur i Ravnskoven.

Torsdag den 25. april 2019 kl. 18.30–20.30

Så er der dømt forår!

Efter en våd og kølig vinter er naturen nu godt på vej til at vågne op til dåd igen. Ifølge kalenderen er vi allerede inde i den anden måned af foråret.
Gamle vejrvarsler siger, at hvis april starter mild, vil den ende vred! Et andet vejrvarsel siger, at hvis man ser svaler i april, varsler det en varm sommer. Så på dagens vandretur er der dømt ”svalekig”!

Ravnskoven - en skov med overraskelser

En skov er vel bare en skov. Sådan ser det ud til ved første øjekast, men kigger man nærmere efter, må man ofte ændre opfattelse, for inde mellem stammerne kan der gemme sig spændende overraskelser, og dem er Ravnskoven syd for Hou rig på!

Ravnen

Danmarks ældste flag var kongens fane, og den ældste fane var Ravnefanen – en rød dug med en ravn broderet i sort. Ravnefanen blev benyttet af danskerne under normannertogterne og op gennem vikingetiden som kongeslægtens mærke i krig. Disse kulsorte fugle, er i den nordiske mytologi kendt som Odins ravne, Hugin og Munin. De fløj hver morgen ud i verdenen for om aftenen at komme hjem, og siddende på Odins skuldre fortælle, hvad de havde oplevet ude i verdenen. Ravnen yngler i Ravnskoven syd for Hou! På aftenens tur vil ravneungerne i reden være så store, at vi vil kunne se deres hoveder stikke op, og forældrefuglene vil med deres dybe stemmer gøre opmærksom på, at de passer godt på dem!

Fortidsminderne

Ikke færre end 13 fortidsminder findes i Ravnskoven, og de vidner om en helt anden brug af området for 4 – 6.000 år siden i bondestenalderen. Det mest markante fortidsminde er en storstensgrav i form af en jættestue, som fortæller om mange generationers begravelser. Højryggede agre i skoven vidner om en dyrkningsform, som var fremherskende fra middelalderen og frem til 1800- tallet – så Ravnskoven har ikke altid været skov!

På opdagelse

På denne smukke forårsaften, hvor skovbunden er klædt i sin anemonedragt, vil vi sammen gå på opdagelse efter Ravnskovens hemmeligheder! Vi vil se på spor efter stenaldermennesket, se efter istidens efterladenskaber, og vi vil høre efter de første trækfugles aftensang. På turen langs stranden ved skoven vil vi bl.a. kunne se gravand, fiskehejre og skarv - hvem ved, måske får vi også et glimt af den store bestand af rådyr, som holder til i skoven.

Glæd jer til en aften med stenalder, istid, rådyr, fuglefløjt, ravne, skovhistorie og mange andre spændende fortællinger.

Praktisk

Tilmelding: Odder Museum på tlf.: 86 54 01 75 i museets åbningstid.
Mødested: Indkørslen ved syd- vestenden af Ravnskoven.
Fortællere: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Odder Museum og ornitolog Per Madsen.
Pris: 50 kr.