Efterårstur 6 km.

Efterårstur 20. november

Efterårstur på den nedlagte jernbane.

Afgang søndag den 20. november kl. 13.00 – 16.00

 

Ifølge kalenderen skal vi nu til at sige farvel til efteråret og goddag til vinteren. Et gammelt vejr-varsel siger, at hvis vejret er mildt her sidst i november, vil det blive en kold vinter, men mon ikke man skal tage disse varsler med en gran salt! -  så vi må håbe på rigtig godt vejr til en frisk vandretur på den nedlagte jernbane!

 

Nedlagt jernbane

Den nedlagte Horsens-Odder Jernbane er en sand naturperle, som mange kender, men få besøger. Mange steder er sporet væk, det er ganske enkelt pløjet op og anvendes igen som landbrugsjord, andre steder er der natursti. Banen blev indviet den 14. maj 1904 og blev nedlagt igen i 1967. Skinnerne, togene og livet på de mange stationer er nu væk, men der er stadig mange spor efter jernbanedriften.

 

Smukt landskab

Landskabet og bebyggelsen afspejler i høj grad den historiske udvikling. Egnen er præget af istiden, store herregårde og gårde i landsbyerne i et meget smukt bakkelandskab. Der er mange dejlige fortællinger at berette denne søndag eftermiddag, når naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen Moesgård Museum, afdeling Odder Museum, fører an på en ca. 6 km lang vandretur på naturstien på det gamle jernbanespor.

 

Ruten på den nedlagte jernbane er en del af Banestien fra Horsens til Odder og en af de få dele af ruten, som stammer fra det oprindelige jernbanebaneforløb.

 

Glæd jer til en dejlig vandretur med masser af frisk luft og spændende fortælling.

 

  • Mødested: Hundslund Station, Guldagervej 6, Hundslund. Herfra kører vi i halvdelen af bilerne til Bilsbæk og går så retur ad den nedlagte jernbane til Hundslund.

  • Medbring: gerne kaffe, the, brød og drikkelse.

  • Lokofører: Naturvejleder og museumsformidler Ole Sørensen, Moesgaard Museum, afdeling Odder Museum

  • Returbillet: 75 kr.

  • Tilmelding: Odder Museum på mail:kustode-odder@moesgaardmuseum.dk  eller på 86540175 i museets åbningstid, senest fredag den 18. november.