Den Glemte Bunker

Tirsdag den 25. april kl. 19 og 20.15

Den Glemte Bunker.

Tirsdag den 25. april kl. 19 og 20.15.

 

Overvældende interesse

Museet har før holdt tur til ”Den Glemte Bunker” i Odder. Interessen har været helt overvældende. Krigen i Ukraine, og det deraf følgende spændte forhold mellem Rusland og Vesten, giver den ellers afsluttede ”Kolde Krig” ny aktualitet igen! Derfor inviterer museet igen på tur til ”Den Glemte Bunker”.

 

Kommandocentral under jorden

Kommandocentralen ligger i dvale. Langt nede under jorden, i en 100 kvm stor bunker ved Parkvejens Skole i Odder, ligger den helt intakte kommandocentral, der blev etableret under Den Kolde Krig.

For knap 30 år siden blev kommandocentralen – beredskabsbunkeren lukket. Nu er den åben igen. Denne gang ikke for at være kommandocentral i tilfælde af krig, men derimod for at fortælle om en vigtig periode i vores historien.

 

Frivillige i bunkeren

En gruppe frivillige gør det muligt at tage på besøg i historien. Der er meget stor interesse for Den Kolde Krig, fortæller pensioneret beredskabschef Peter Jacobsen, og derfor syntes vi, det er et godt tidspunkt at åbne bunkeren og fortælle om historien.

Bunkeren blev brugt til øvelser i 1970érne og 1980érne, men i 1990érne blev den lukket helt. Men Peter Jacobsen fortæller videre: ”heldigvis låste vi bare døren og tænkte, at den kunne få lov til at passe sig selv.”

Det kan vi i dag være glade for ved denne aftens arrangement, for her vil man ved selvsyn kunne se og opleve bunkeren, som den var, da den blev lukket.

 

Fortællere

Fortællingen om ”Den Glemte Bunker” rummer både en storpolitisk- og en lokal forankret historie, så glæd jer til en spændende aften, når pensioneret beredskabschef Peter Jacobsen og andre frivillige sammen med Odder Museum inviterer på bunker-tur!

I forbindelse med arrangementet vil der blive serveret en kop kaffe og kage.

-Velkommen til en anderledes fortælleaften langt nede under jorden!

 

Der er begrænset plads i bunkeren, derfor lukkes der kun 22 besøgende ind ad gangen – så vi laver to rundvisninger. Man kan tilmelde sig til rundvisning kl. 19 og kl. 20.15!

 

  • Tilmelding: Odder Museum på mail: kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller på 86540175 i museets åbningstid.

  • Pris: 75 kr.

  • Mødested: P-pladsen foran Parkvejens Skole ved hovedindgangen til skolen.

  • Fortællere: Pensioneret beredskabschef Peter Jacobsen, Sonja Glerup, Mie Nielsen og museumsformidler og naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum.