Den Glemte Bunker

Tirsdag den 23. oktober og tirsdag den 27. november 2018

Den Glemte Bunker

Tirsdag den 23. oktober og tirsdag den 27. november 2018, begge kl. 19 og 20.15.

Overvældende interesse
Sidste år havde museet to ture til ”Den Glemte Bunker” i Odder. Interessen var helt overvældende og vi måtte desværre sige nej til mange. Derfor holder vi igen tur, så alle, der har lyst får mulighed for denne unikke oplevelse.

Kommandocentral under jorden

Kommandocentralen ligger i dvale. Langt nede under jorden, i en 100 kvm stor bunker ved Parkvejens Skole i Odder, ligger den helt intakte kommandocentral, der blev etableret under Den Kolde Krig.
For knap 30 år siden blev kommandocentralen – beredskabsbunkeren lukket. Nu er den åben igen. Denne gang ikke for at være kommandocentral i tilfælde af krig, men derimod for at fortælle om en vigtig periode i vores historien.

Frivillige i bunkeren

En gruppe frivillige gør det muligt at tage på besøg i historien. Der er meget stor interesse for Den Kolde Krig, fortæller pensioneret beredskabschef Peter Jacobsen, og derfor syntes vi, det er et godt tidspunkt at åbne bunkeren og fortælle om historien.
Bunkeren blev brugt til øvelser i 1970érne og 1980érne, men i 1990érne blev den lukket helt. Men Peter Jacobsen fortæller videre: ”heldigvis låste vi bare døren og tænkte, at den kunne få lov til at passe sig selv.”
Det kan vi i dag være glade for ved denne aftens arrangement, for her vil man ved selvsyn kunne se og opleve bunkeren, som den var, da den blev lukket.

Fortællere

Fortællingen om ”Den Glemte Bunker” rummer både en storpolitisk- og en lokal forankret historie, så glæd jer til en spændende aften, når pensioneret beredskabschef Peter Jacobsen og andre frivillige sammen med Odder Museum inviterer på bunker-tur!
I forbindelse med arrangementet vil der blive serveret en kop kaffe og kage.
-Velkommen til en anderledes fortælleaften langt nede under jorden!

Der er begrænset plads i bunkeren, derfor lukkes der kun 22 besøgende ind ad gangen – så vi laver to rundvisninger hver aften. Man kan tilmelde sig til rundvisning kl. 19 og kl. 20.15!

Praktisk

• Tilmelding: Odder Museum 86540175, i museets åbningstid.
• Pris: 50 kr.
• Mødested: P-pladsen foran Parkvejens Skole
• Fortællere: Pensioneret beredskabschef Peter Jacobsen, Sonja Glerup, Mie Nielsen og naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum.