December måned på museet

Besøg vores hyggelige cafe og butik

December måned i museets cafe og butik

Så blev det december, og julen er lige straks over os.

På Odder Museum markerer vi højtiden med julelys i ruderne, hyggelig julecafe og butik og juleneg i træerne.

Kom indenfor i vores flot pyntede museumscafé og få inspiration til advents- og julegaverne i vores butik! Der er kunsthåndværk, legetøj, honning og meget andet spændende. Vi har desuden lavet et december-bogudsalg af udvalgte bøger fra vores hylder, og man kan købe klippeark m.v.

Juleneg

I år sælger vi også fine juleneg af havre.

Juleneget har en lang historie, der kan spores mindst tilbage til starten af 1700-tallet.

Traditionen startede hos landmændene, der ”ofrede” høstens sidste korn til fuglene i håbet om, at næste års høst måtte give et lige så godt eller endnu bedre udbytte. Juleneget har sågar sneget sig ind i flere julesalmer som et symbol på julens gavmildhed – end ikke spurvene skal være sultne til jul!

Nogen mener, at traditionen med juleneg kan spores helt tilbage til de asatroende, og at negene blev sat ud som en venskabelig hilsen til Thors geder. Hvorom alting er, så er juleneget blevet en fast del af de danske juletraditioner.

Julenegene er dog ikke kun en gave til markens fugle eller Thors geder. De giver nemlig også ly til overvintrende insekter og fungerer som varme insekthoteller i denne kolde og mørke tid.

Kom forbi museet og køb et juleneg til din haves fugle og insekter – 25 kr. pr. bundt.

Få varmen og hyg jer i cafeen

Her har vi nu også æbleskiver og gløgg på menuen!

Nyd tre æbleskiver med flormelis og hindbærmarmelade for bare 15 kr. Desuden som vanlig kaffe/the og Fru Møllers hjemmebagte kringle.

Vi glæder os til at se jer!