Dansk Mølledag

Dansk Mølledag på Odder Museum søndag d. 18. juni

Fra korn til mel - Dansk Mølledag på Odder Museum

Søndag den 18. juni kl. 13-16

Mød Museets møllelaug, der vil køre med maskinerne i den gamle Vand- og Dampmølle, bliv vist rundt og hør deres fortællinger om møllen. Oplev, hvordan en gammel gårdkværn kan lave fantastisk mel. Og ikke mindst kan alle børn prøve at male sit eget mel.

På Dansk Mølledag er der åbent hus på mange møller rundt i hele landet - også på Odder Vand- og Dampmølle på Odder Museum.

Udenfor vil der være stor aktivitet. Her kan I møde museets møllelaug, der er i gang med at male mel på gårdkværnen. Melet bliver bagefter sigtet til groft eller fint mel.

Alle børn kan prøve kræfter med at male korn på vores gamle skubbekværn og på små håndkværne og få det med hjem.

Møllelauget vil fortælle om kornet og vise, hvordan gårdkværnen bliver brugt. Disse maskiner fandtes tidligere på alle gårde – og var i øvrigt med til at udkonkurrere de danske vand- og vindmøller.

I selve møllen er der det herligste mekanik og maskineri. Det kan I opleve køre flere gange i løbet af eftermiddagen – og I kan være forvisset om, at det er en stor oplevelse at se hjulene og remtrækket snurrer og buldre løs. I har også mulighed for at komme på en lille tur rundt i møllen og få fortalt nogle af møllens historier.

I museets cafe kan I købe kaffe og kringle eller købe en pose nymalet mel med hjem.

Pris: Gratis.