CROSSOVER - Foredrag med Finn Have

Torsdag den 2. september 2021 kl. 19-21

CROSSOVER - Foredrag med Finn Have

Torsdag den 2. september 2021 kl. 19-21

Kunstneren Finn Have vil denne aften fortælle om sin udstilling CROSSOVER.
Finn Have har gennem de seneste år arbejdet på et stort projekt - udstillingen Crossover. Finn Have vil denne aften fortælle om sit engagement i byen Bukoba, Tanzania, hvor han i 2018 oprettede en kunstskole i samarbejde med en lokal organisation.

Han vil fortælle om sin inspiration, og hvordan han gennem de seneste år har arbejdet med udstillingen – og ikke mindst, hvad han mener, Crossover-tanken egentlig betyder.

Finn Have har malet fantastiske motiver fra Tanzanias fremmedartede natur og farverige hverdagsscener fra byen Bukoba, alt sammen gengivet i hans karakteristiske maleriske stil og med blik for detaljer og atmosfære.
Frøet til Crossover blev sået, da Finn Have under sit første besøg i Bukoba blev opmærksom på ligheder mellem den form for folkekunst, som blev produceret og solgt mange steder i Bukoba og en dansk tradition, stramajbroderier. I Bukoba så han en lidt naiv fremstilling af typiske afrikamotiver, slettens store landskaber, kvinder i traditionelle klæder med krukker på hovedet og Afrikas ikoniske dyr. Det mindede ham om de engang så populære danske stramajbroderier, som også har en idylliseret og stereotyp motivverden, skildringer af en svunden tid og af en romantisk bondekultur, bebyggelse og landskab.

Crossover-tanken opstod, da Finn Have begyndte at lege med ideen om at gengive nogle af de afrikanske motiver på de så velkendte broderier fra Danmark. Hvad sker der, hvis afrikanske kvinder erstatter bønderne i marken, eller hvis bondegårdens dyr skiftes ud med okser, zebraer og marabustorke?

Praktisk:

Tilmelding: foretrækkes på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk - Husk at oplyse tlf.nr., så vi kan få fat i jer i tilfælde af aflysning. Der kan også ringes på tlf.nr. 86540175 i åbningstiden.
Mødested: Odder Museum, den røde udstillingsbygning.
Pris: 50 kr. pr. person, som betales når man møder op. Vi foretrækker betaling med MobilePay.