Arkivernes Dag

Lørdag d. 12. nov. kl. 13-16

Arkivernes Dag på Odder Lokalhistorisk Arkiv

Lørdag d. 12. nov. kl. 13–16

Åbent hus i stuehuset på Odder Museum

 

Her vil være åbent med mulighed for at besøg arkivet, møde medarbejderne og finde jeres historie – genopdage, hvad vi troede var glemt – her vil være grobund for at gøre et kup til det store bogudsalg – og selvfølgelig er vi logget ind på Danmarks største fotoalbum - arkiv.dk

På Arkivernes Dag d. 12. nov. vil der være åbent hus på arkiver over hele Danmark – og i hele Norden. Også på arkivet i Odder, og her vil vi vise nogle de unikke og spændende materialer, der kan findes om vores lokale samfund og deres historie, om indbyggere, om ejendomme, om landsbyer og deres bygninger, om store og små begivenheder og meget andet.

Alle kan finde en del af deres historie på lokalarkivet

Der bliver mulighed for at se, hvad arkivet rummer og få hjælp fra arkivets medarbejdere til at finde historien om din familie, dit hus, by eller noget helt andet. Det er bare at komme indenfor, være nysgerrig og spørge!

Her er både aviser, kort og masser af flotte gamle fotografier samt originale arkivalier fra blandt andet virksomheder, foreninger og personer.

Stort bogudsalg

På Arkivernes Dag bliver der, som der er tradition for, på 1. sal i stuehuset et stort udsalg af brugte lokalhistoriske bøger. I år er der også nogle generelle historiske bøger med på udsalget. Så her er fin mulighed for at gøre en god handel – eller for at købe julegaven. Gratis postkort og plakater, når du har købt en bog. Også i museets butik vil der være udsalg af udvalgte nye bøger.

Hele eftermiddagen vil der være mulighed for at købe kaffe og kage i museets café.

Så kig indenfor, hvis I vil finde jeres historie, eller hvis I bare er nysgerrige. Vi håber, at rigtig mange kommer forbi.