Arkivernes Dag

Lørdag d. 12. nov. kl. 13-16

Åbent hus på Odder Lokalhistoriske Arkiv

På Arkivernes Dag d. 12. nov. er der åbent hus på arkiver i hele Danmark. Det gælder også det lokalhistoriske arkiv i Odder. Her er der mulighed for at se noget af alt det spændende materiale, vi har om egnen og dens historie, om indbyggere og landsbyer, huse og gårder og om store og små begivenheder.

Hjælp tilbydes

Der er mulighed for at få hjælp af arkivets medarbejdere til at finde historien om din familie, dit hus, by eller noget helt andet.
På arkivet findes lokale aviser, folketællinger, kort og masser af flotte gamle fotografier samt originale arkivalier fra f.eks. virksomheder og foreninger.

Danmarks største fotoalbum

I lighed med sidste år er vi logget på det, der kaldes Danmarks største fotoalbum. Det er hjemmesiden arkiv.dk, hvor alle interesserede, fra deres egen computer, kan søge på billeder og arkivalier fra Danmarks mere end 550 arkiver. Hjemmesiden har haft stor succes og er blevet besøgt af mere end 1,5 million unikke brugere.

Lige nu ligger der blandt andet 1,7 millioner historiske fotografier på siden. Også Odder Lokalhistoriske Arkiv er med, og vi vil på Arkivernes Dag gerne vise, hvad man kan finde af guld på hjemmesiden.

Bogudsalg

På Arkivernes Dag bliver der, tradition tro, et stort udsalg af lokalhistoriske bøger – nye og brugte. Så her er fin mulighed for at gøre en god handel eller for at købe julegaven.

I Godt Selskab  på gaden

Og for dem, der ikke kan vente længere, så er årets udgave af årsskriftet I Godt Selskab kommet fra trykkeriet!

Praktisk

Sted: Odder Museum, Møllevej 3-5 i stuehuset, og der er gratis adgang til arkivet.

Hele eftermiddagen vil der være mulighed for at købe kaffe og kage i museets café.