Arkivernes Dag 2019

Lørdag den 9. november 2019 kl. 13-16

Arkivernes Dag

Lørdag den 9. november 2019 kl. 13-16

Åbent hus på Odder Lokalhistorisk Arkiv i stuehuset på Odder Museum.

Her vil være mulighed for at besøg arkivet, møde medarbejderne og finde jeres historie – genopdage, hvad vi troede var glemt – her vil være grobund for at gøre et kup til det store bogudsalg – og selvfølgelig er vi logget ind på Danmarks største fotoalbum - arkiv.dk

Emnet for Arkivernes Dag 2019 er “Gemt eller Glemt”

Arkivernes Dag er et fælles nordisk samarbejde, hvor vi har valgt at lægge vægt på de ting, som bliver glemt i vores samfund, men som bevares og dokumenteres af de lokalhistoriske arkiver – som fx billeder og dokumenter.
På Arkivernes Dag vil der være åbent hus på arkiver over hele Danmark – og i hele Norden. Også på arkivet i Odder, og her vil vi vise nogle de unikke og spændende materialer, der kan findes om vores lokale samfund og deres historie, om indbyggere, om ejendomme, om landsbyer og deres bygninger, om store og små begivenheder og meget andet.

Ukendte fotografier

På arkivet vil vi denne dag lægge en masse uidentificerede billeder frem; fotos son arkivet ikke har oplysninger om. Og så håber vi, at der er en masse mennesker, der kan hjælpe os med, hvor billederne stammer fra, og hvad de forestiller – lidt en skattejagt!

Alle kan finde en del af deres historie på lokalarkivet!

Der bliver mulighed for at se, hvad arkivet rummer og få hjælp til at finde historien om din familie, dit hus, by eller noget helt andet. Det er bare at komme indenfor, være nysgerrig og spørge!
Her er både aviser, kort og masser af flotte gamle fotografier samt originale arkivalier fra blandt andet virksomheder, foreninger og personer.

Stort bogudsalg!

På Arkivernes Dag bliver der, som der er tradition for, på 1. sal i stuehuset et stort udsalg af lokalhistoriske bøger – nye og brugte. Så her er fin mulighed for at gøre en god handel – eller for at købe julegaven.

Hele eftermiddagen vil der være mulighed for at købe kaffe og kringle i museets café.
Så kig indenfor, hvis I vil finde jeres historie, eller hvis I bare er nysgerrige. Vi håber, at rigtig mange kommer forbi.