Arkivernes Dag

Lørdag den 10. november 2018 kl. 13-16

Åbent hus på Odder Lokalhistoriske Arkiv

I år kan vi fejre, at lokalarkivet fylder 75 år!

Og vi kan fejre, at arkivet nu er åbent igen efter oversvømmelsen for et par måneder siden.

Der er åbent hus, så besøg arkivet, mød vores frivillige medarbejdere og find jeres lokale historie. Og som sædvanlig er der et stort bogudsalg.

 

Arkivernes Dag er en tilbagevendende begivenhed over hele Danmark. Der holdes åbent den anden lørdag i november og bydes på mange forskellige aktiviteter rundt omkring i landet. Også på Odder Lokalhistoriske Arkiv er der åbent.

Et 75-års jubilæum

Et 75-års jubilæum er ikke helt almindeligt i lokalarkivernes verden. Det Historiske Arkiv for Odder og Omegn, som det oprindelig hed, blev stiftet i 1943. Det blev oprettet af bestyrelsesmedlemmer fra Odder Museum, især stationsforstander Emil Kaster, og ideen var, at man mere aktivt og systematisk skulle indsamle egnens skriftlige historie. Fra starten boede arkivet i en skrivebordsskuffe på Odder Museum, og da museet flyttede op til Odder Vand- og Dampmølle, flyttede arkivet med.

Senere blev arkivet en del af biblioteket og i 1988 en selvejende institution til huse i Åbygade 7. 2011 blev lokalarkivet igen en del af Odder Museum. Det skete på baggrund af kommunens store sparerunde, men heldigvis blev arkivet ikke lukket helt ned.

Jubilæet vil vi gerne fejre med et glas vin og en lille fortælling på arkivet ved 14-tiden.

Alle kan finde en spændende historie på lokalarkivet

På Arkivernes Dag vil vi vise nogle af de spændende materialer, der kan findes om vores lokale samfund og deres historie, om indbyggere, om ejendomme, om landsbyer og deres bygninger, om store og små begivenheder og meget andet. Her er både aviser, kort og masser af flotte gamle fotografier samt originale arkivalier fra blandt andet virksomheder, foreninger og personer.

Bogudsalg

På Arkivernes Dag er der traditionen tro på 1. sal i stuehuset et stort udsalg af lokalhistoriske bøger – nye og brugte – samt en del kopier af billeder m.v. Man kan skam også finde gratis tilbud. Så her er mulighed for at gøre en god handel – eller for at købe julegaven.

Så kig indenfor - vi håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi.

Praktisk

Stuehuset på Odder Museum, Møllevej 3-5. Gratis adgang til arkivet.