Arkiver og internettet

Foredrag mandag d. 6. nov. kl. 19-21

Foredrag på Odder Museum

Mandag d. 6. november kl. 19-21 i udstillingsbygningen.

Arkiver og internettets muligheder

Via internettet har vi i dag adgang til en masse oplysninger om begivenheder, steder og personer i fortid og nutid. Ved dette foredrag vil vi i dialog med deltagerne bl.a. kigge på tilgængelige bøger, aviser, historiske kilder, crowdsourcing (fællesprojekter) og ikke mindst stifte bekendtskab med brugen af ”kunstig intelligens” for nybegyndere.

Mængden af materiale, der kan fortælle om vores historie, vores familie, vores hjem og vores egn, og som vi kan søge på nettet, bliver større og større for hvert år. Og det gælder flere og flere forskellige typer af kilder og fotos m.m. En stor del af de mest centrale arkivalier er tilgængelige på internettet enten i scannet form eller i søgbare afskrifter.

Denne aften vil historiker og arkivar Svend Erik Christiansen, Brabrand, fortælle om nogle af de mange muligheder, vi har, og vise eksempler på, hvad man kan finde af spændende materialer. Der er mulighed for at komme med spørgsmål og få svar på nogle af de emner, som deltagerne rumsterer med.

Aftenen afsluttes med en lille introduktion til de lokalhistoriske arkiver, og hvad de rummer af materialer, som måske ikke kan findes i cyberspace. Derfor er det oplagt bagefter at besøge et lokalarkiv, fx på Arkivernes dag lørdag d. 11. november.

Foredraget er arrangeret af Odder Museums- og Arkivforening.

Pris: Gratis for medlemmer. 50 kr. for ikke-medlemmer.