Gule ærter og fortælling

Torsdag den 15. marts kl. 18 - 21

Gule ærter og fortælling. Restaurant Himmel og Hav.

Torsdag den 15. marts kl. 18 – 21

Gule ærter

Vinteren er lige slut, hvis vi skal følge kalenderen. De fleste vil vel kalde gule ærter for vintermad. Men denne aften på Himmel og Hav vil vi alligevel hygge os med gule ærter for dels at markere, at vinteren er ovre, men også en sidste mulighed for at få denne dejlige spise, før foråret rigtig banker på døren! Og gule ærter er en gammel dansk ret, som man har spist igennem flere tusind år. Faktisk er ærter sammen med kål den ældste grøntsag, der har eksisteret i Danmark.

Med fortælling

De gule ærter skal dog ikke stå alene, de garneres med nogle af de mange dejlige fortællinger fra området. Himmel og Hav har fået naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum, til at komme og fortælle nogle af de spændende, overraskende og humoristiske beretninger fra lokalområdet:
om sørøveren Jens Rasmussen fra Saksild og hans meget turbulente liv, om stenalderfolket ved Norsminde Fjord og de opsigtsvækkende opdagelser fra den arkæologiske udgravning ved gården Norslund ved fjorden. I skal heller ikke snydes for at høre om falskmøntneren Rasmus Brygger Nielsen dramatiske liv!
Spisningen starter kl. 18, fortællingen ca. kl. 19.30.
Velkommen til en dejlig aften på Himmel og Hav med gule ærter og fortælling.

• Pris: 135 kr.
• Tilmelding:
https://www.bord-booking.dk/online_booking.php?file=online_booking.php&restaurantId=70072
• Fortæller: naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum